LIPANJ JE BIO PLODONOSAN

Tesla kao Volkswagen u Hrvatskoj, domaći kupci poludjeli za američkom senzacijom

‘Boom’ električnog Tesla Model 3 zasluga je i velikih poticaja od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost…

U lipnju 2021. dodijeljeno je  čak 90 milijuna kuna građanima Republike Hrvatske za subvencioniranje kupnje električnih automobila. Baš zato je bilo zanimljivo pogledati na prodajne rezultate tijekom lipnja, a oni otkrivaju – Hrvati obožavaju električni brend Tesla.

Konkretno, u lipnju je tako isporučeno 111 vozila američkog proizvođača, a najtraženiji je naravno – Tesla Model 3! Znamo i za nekoliko slučajeva, u kojima su ljudi kupili Tesla Model 3, premda su izvisili i nisu ugrabili poticaje. Dakle, Tesla se kupuje kao nekad Volkswagen Passat.

 

I standardna računica je na strani brenda Tesla. Naime, planetarrno populani  Tesla Model 3 je dostupan već od 327.490 kuna (Standard range, 430 km), dok je Tesla Model S dostupan za 597.490 kuna (Long range, 652 km)

Ako se po jutru dan poznaje, Tesla bi uskoro mogla zagospodariti i domaćim tržištem. Širom EU je već uredeno dio Top 10 priče, a u pojedinim zemljama i apsoultni broj 1.

Ne čudi nas sve ovo, Tesla Model 3 je pobrao masu pozitivnih kritika i s dosegom do 580 km, nameče se kao logičan izbor.

Električni modeli postaju sve veća realnost.

 

Autor

Preporučeni sadržaj