I POBOLJŠANJE HIBRIDNOG SUSTAVA?

Toyota Corolla (2022.), facelift uz estetske dekoracije i multimedijsko osvježenje glavne novosti

Corolla ima veliko nasljeđe koje se deklarira s brojkom od 50 milijuna prodanih primjeraka diljem svijeta.

Čak i pored tolikih brojki, Toyota se nikada ne oslanja na prošla postignuća da bi uspjela. Umjesto toga, Toyotin princip stalnog poboljšanja osigurava da kroz privlačne nadogradnje Corolla može nastaviti ispunjavati svoju ulogu savršenog partnera za svakodnevne živote mnogih kupaca.

Ovaj pristup se ogleda u poboljšanjima u liniji Corolla Hatchback, Touring Sports i Sedan koja će donijeti osvježeni izgled i nove tehnološke značajke za 2022. godinu.

Corolla dobiva najnoviji Toyotin multimedijski sustav za 2022., značajno poboljšavajući povezanost, funkcionalnost i jednostavnost korištenja. Nudit će se kao standard na Mid+, GR SPORT, TREK i High razredima te kao opcija na modelima srednje klase.

Novi sustav ima moćniji CPU koji radi 2,4 puta brže od trenutne jedinice, dajući mnogo brži odgovor na korisničke naredbe. Upravlja se putem središnjeg zaslona osjetljivog na dodir visoke razlučivosti od osam inča, pruža trenutni pristup nizu pametnih povezanih usluga, uključujući navigaciju temeljenu na oblaku s kontinuiranim “uvijek uključenim” prometnim informacijama.

Svi podaci i informacije isporučuju se putem Corollinog modula za podatkovnu komunikaciju (DCM), tako da nije potrebno uparivanje telefona i ne nastaju dodatni troškovi podataka.

Vozač također može koristiti novi glasovni agent u vozilu koji prepoznaje prirodne, razgovorne zahtjeve za upravljanje multimedijom ili funkcijama vozila kao što su otvaranje ili zatvaranje prozora.

Četverogodišnji paket Toyota Smart Connect, uključujući navigaciju u oblaku, informacije o lokalnom parkiranju i događajima na cesti, ažuriranja putem zraka i govornog agenta, uključen je u kupovnu cijenu vozila.

Nove boje se uvode uz dodatak Platinum White Pearl i Silver Metallic – koji će također biti dostupni u dvobojnoj kombinaciji za Hatchback i Touring Sports karoserije.

Za limuzinu, vanjski izgled modela dobiva dodatnu profinjenost s novim dizajnom 17-inčnih aluminijskih naplataka s 10 krakova. Ovo će biti standardno ugrađeno za srednje+ razrede i dostupno kao opcija za model High grade.

Novo TREK posebno izdanje

Toyota proširuje svoje partnerstvo s vodećim proizvođačem bicikala TREK Bikes, partnerstvom u kojem je hibridna električna Corolla Touring Sports radila redoviti servis kao timski automobili za profesionalni biciklistički tim Trek-Segafredo.

S obzirom na to da će se odnos nastaviti do prosinca 2022., Toyota predstavlja novi model Corolla TREK Special Edition, nadovezujući se na uspostavljeni TREK Touring Sports. Nudi više specifikacije uz zadržavanje svrhovitog dizajna koji odražava Corollinu sposobnost da ispuni zahtjeve podrške elitnim sportašima koji se natječu na nekim od najizazovnijih svjetskih cesta.

Corolla TREK Special Edition pokretat će se isključivo 2,0-litrenim hibridnim električnim sustavom, a biti će od tla odmaknuta dodatnih 20 mm.

TREK Special Edition predstavit će 18-inčne aluminijske naplatke novog dizajna, kromirane prozorske okvire na vratima, dok će kabina sadržavati piano crne kvake na vratima, crne kožne presvlake i satensko kromiranu dekorativnu liniju na ploči s instrumentima i prednjim vratima.

Predprodaja nove Corolle počet će već krajem studenog, a prve isporuke kupcima počet će od kraja siječnja 2022., ovisno o tržištima.

Foto: Toyota

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo