u plazma narančastoj

Toyota GR Supra GT4 “100 Edition”, slavljenički i kolekcionarski dragulj po cijeni od 220.000 eura

Foto: Toyota
-

Trkaća izvedba GR Supra GT4 iz odjela Toyota Gazoo Racing slavi novu prekretnicu u proizvodnji lansiranjem ekskluzivnog ‘100 Edition’ namijenjenog posebno kolekcionarima

Ograničeno izdanje automobila lansirano je kako bi se obilježila isporuka 100. primjerka trkaćeg automobila Toyota GR Supra GT4 i bit će napravljena samo tri primjerka, što ga čini jednim od najrjeđih Toyota vozila ikada lansiranih. Po jedan automobil planiran je za Europu, Sjevernu Ameriku i Aziju.

GR Supra GT4 “100 Edition” isporučuje se isključivo u Plasma Orange boji, koja odgovara vanjštini paralelno proizvedenog modela posebnog izdanja, GR Supra “GT4 100th Edition Tribute”, koji kreće u prodaju kasnije ove godine u Europi.

Strogo ograničeni model “100 Edition” nije homologiran za GT4 i stoga je posebno namijenjen za upotrebu na stazi. Temelji se na 450 KS snažnoj GR Supra GT4 EVO, opsežno poboljšanoj verziji koja je debitirala na početku ove sezone.

U usporedbi s natjecateljskom verzijom, kolekcionarsko izdanje “100 Edition” ističe se ne samo svojom jedinstvenom Plasma Orange bojom, već i značajkama kao što su veći ventilacijski otvor na poklopcu motora i novi aerodinamički detalji za poboljšanje potisne sile.

Novi ispušni sustav, bez prigušivača, postavljen je kako bi pojačao riku 3.0-litarskog šestocilindričnog turbo motora. Power Stick, koji upravlja izlaznom snagom motora, također će biti isporučen Plasma Orange boji kao i sam automobil.

Dodatni detalji po mjeri uključuju bočne retrovizore od karbonskih vlakana, izdržljiva LED prednja svjetla i suvozačevo sjedalo. Ekskluzivni status automobila izražen je izvezenim logotipima “100 Edition” na oba sjedala i jedinstvenom značkom na kontrolnoj ploči, dok ovaj prepoznatljivi logotip također krasi presvlaku automobila koja štiti automobil od prašine i prljavštine tijekom duljeg stajanja i boravka u garaži.

TOYOTA GAZOO Racing nudi GR Supra GT4 “100 Edition” po cijeni od 220.000 eura, u taj iznos nije uračunat porez.

Od početka sezone 2020. GR Supra GT4 jedan je od najuspješnijih GT4 trkaćih automobila diljem svijeta u brojnim nacionalnim i međunarodnim GT4 prvenstvima.

Automobil je ostvario pobjede u europskom, francuskom, britanskom i skandinavskom GT4 prvenstvu, DTM Trophyju iu japanskoj Super Taikyu seriji, kao iu sjevernoameričkom IMSA Michelin Pilot Challengeu i Pirelli GT4 America. Kako bi održao tu visoku razinu performansi, ranije ove godine TOYOTA GAZOO Racing predstavio je ažurirani GR Supra GT4 EVO.

Od početka sezone, GR Supra GT4 automobili su sudjelovali u više od 300 utrka, ostvarivši 43 pobjede u klasi i 125 pobjedničkih postolja. Modelima GR Supra GT4 i GR Supra GT4 EVO, radili smo s našim kupcima na razvoju trkaćeg automobila koji timovi diljem svijeta mogu koristiti za postizanje uspjeha.

Zahvaljujući povjerenju i entuzijazmu naših kupaca, dosegli smo ovu prekretnicu od 100 vozila u samo tri godine, što je vrlo pozitivno, objašnjava Hendrik Schietzel, menadžer za utrke kupaca u TOYOTA GAZOO Racing Europe u Kölnu, Njemačka.

– Ujedno smo iskoristili ovu priliku i izradili vrlo poseban i rijedak model. Tri primjerka GR Supra GT4 “100 Edition” napravljena su za kolekcionare i prijatelje Toyote, koji će imati priliku dobro se zabaviti na stazi s ovim izvanrednim vozilom.

Autor