PRVE VOŽNJE

Toyota GR Yaris (2024.), osvježenje donijelo savršeni poj tehnologije i performansi!

Foto: Toyota

Toyota je lansirala novu verziju svog popularnog GR Yaris modela, donoseći uzbudljive inovacije koje oduševljavaju ljubitelje automobilizma.

GR Yaris je automobil, inspiriran tehnologijom iz Svjetskog Rally Prvenstva (WRC), predstavlja pravu revoluciju na cesti, kombinirajući vrhunske performanse i izdržljivost.

Novi GR Yaris dolazi s impresivnim povećanjem snage, pružajući čak 280 DIN konjskih snaga (206 kW), dok je maksimalni okretni moment sada nevjerojatnih 390 Nm. Ova povećanja nisu samo brojke na papiru; motor je dodatno ojačan i testiran u najekstremnijim uvjetima kako bi se osigurala njegova izdržljivost.

Foto: Toyota

Posebno je zanimljiv novi GAZOO Racing Direct automatski prijenos s osam brzina. Ovaj sustav omogućava brze i precizne promjene brzina, pružajući vozaču impresivna ubrzanja i optimalno upravljanje snagom. Sada vozači mogu uživati u vožnji s boljim kontrolama i brzim reakcijama automobila na svaki pritisak papučice gasa.

Foto: Toyota

Toyota je također značajno unaprijedila karoseriju i ovjes automobila. Dodana su nova pojačanja koja povećavaju čvrstoću karoserije, a tu su i dodatni radijatori i raspršivači za hlađenje, osiguravajući da motor radi na optimalnoj temperaturi čak i pri najzahtjevnijim uvjetima vožnje.

Dizajn i Tehnologija

Unutrašnjost novog GR Yarisa je potpuno redizajnirana kako bi vozaču pružila autentičan sportski doživljaj. Kokpit je inspiriran trkaćim automobilima, s digitalnim instrumentima i poboljšanim rasporedom kontrola. Ključne komande i izvori podataka su sada bolje pozicionirani, što omogućava vozaču da se usredotoči na vožnju.

Foto: Toyota

GR Yaris je dostupan u verziji s Circuit specifikacijom, koja dolazi sa standardnim paketom za hlađenje pogonskog sklopa. Tu su i ekskluzivne specijalne edicije, poput Ogier i Rovanperä, razvijene u suradnji sa svjetskim prvacima iz TOYOTA GAZOO Racing tima. Ove edicije uključuju specifične prilagodbe koje dodatno poboljšavaju performanse automobila.

Foto: Toyota

Novi GR Yaris također nudi različite moduse vožnje, omogućavajući vozaču prilagodbu performansi automobila uvjetima na cesti. Bez obzira vozite li po gradu ili trkaćoj stazi, GR Yaris pruža optimalne performanse i prilagodbu.

Također, ultimativni Yaris pojavit će se i u posebnim edicijama – Ogier i Rovanperä.

Motosport nasljeđe i razvoj

Novi GR Yaris ne bi bio ono što jest bez svog naslijeđa iz svijeta rallya. Korištenjem tehnologije i iskustva iz WRC-a, Toyota je uspjela kreirati automobil koji pruža autentično trkaće iskustvo na cesti. Filozofija razvoja automobila podrazumijeva testiranje do krajnjih granica, što osigurava maksimalnu izdržljivost i pouzdanost.

Od svog lansiranja 2020. godine, GR Yaris je ostvario veliki uspjeh na tržištu, s više od 20.000 prodanih jedinica u Europi. Kupci su izrazito zadovoljni performansama i kvalitetom automobila, što dokazuje popularnost modela među ljubiteljima brzine.

Gledajući u budućnost, Toyota istražuje mogućnosti razvoja motora koji koriste ugljično neutralno gorivo, poput vodika. Ovo otvara vrata novim ekološki prihvatljivim sportskim automobilima koji će i dalje pružati vrhunske performanse uz minimalan utjecaj na okoliš.

Novi GR Yaris je dokaz da Toyota ne samo da drži korak s tehnologijom i inovacijama, već i postavlja nove standarde u automobilskoj industriji. Sa svojim impresivnim performansama, naprednom tehnologijom i trkaćim nasljeđem, GR Yaris ostavlja sve bez daha i postavlja nove granice u svijetu sportskih automobila.

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo