Za planine i aktivan život

Toyota Highlander kao dio Highlander avanture na Velebitu 

Događaj promiče zdravi života, aktivan sportski duh, boravak u prirodi te brigu o okolišu, a upravo taj „zeleni aspekt“ bio je poticaj da ove godine podršku pruži i imenjak planinarske avanture – automobil Toyota Highlander
U subotu 25. rujna počinje još jedna, do sada najveća, HIGHLANDER Avantura na Velebitu – svojevrsni festival planinarenja čija je misija promocija zdravog života, aktivan sportski duh, boravak u prirodi koji dokazano ima pozitivne učinke na psiho-fizičko zdravlje čovjeka te briga o okolišu kojeg ostavljamo u nasljeđe budućim generacijama. A upravo je ovaj „zeleni aspekt“ bio poticaj da ove godine podršku pruži i imenjak planinarske avanture – TOYOTA HIGHLANDER – automobil koji je pravi dokaz da robustan, punokrvni SUV ne mora biti ujedno i štetan za okoliš.
Highlander Avantura je pokrenuta prije šest godina, a ove godine Velebit je privukao 600 istinskih zaljubljenika u prirodu koji će do 30. rujna imati priliku neposredno doživjeti ljepotu i raznolikost hrvatske najveće planine. U tome će ih podržavati Highlander – Toyotin najveći SUV, u Hrvatskoj dostupan isključivo s pravim hibridnim pogonskim sklopom. Toyota ga je stvorila objedinivši svoju poziciju predvodnika u električnoj hibridnoj tehnologiji s legendarnom kvalitetom, trajnosti, pouzdanosti te iskustvom u proizvodnji SUV-ova.
Highlander kombinira sve velike pogodnosti Toyotinih SUV-ova, kao što su 7 sjedala, udobnost, vozna svojstva i sigurnost, uz izuzetno tih pogon na sve kotače i hibridni pogonski sklop snage 248 KS, koji pruža malu potrošnju goriva od svega 6,6 l/100 km i emisiju CO2 od samo 149 g/km. To je najmanji omjer snage i CO2 u segmentu za automobil koji nije plug-in. Hibridni pogonski sklop četvrte generacije pruža Highlanderu vrlo mirno i snažno ubrzanje kad god je potrebno, mogućnost vožnje stalnom brzinom do 125 km/h isključivo na električni pogon i sposobnost vuče prikolice težine do dvije tone. TOYOTA HIGHLANDER je pravi dokaz da robustan, punokrvni SUV ne mora ujedno biti i štetan za okoliš.
Događaj koji je pokrenut 2016., a 2020. godini Highlander se proširio na regiju. Ove godine postao je dio najveće svjetske serije planinarskih događaja koja se održava u 12 zemalja svijeta – Austriji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Egiptu, Grčkoj, Maroku, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Portugalu, Srbiji, Sloveniji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Kao svojevrsni planinarski festival, Highlander Avantura sudionicima nudi i mnoštvo dodatnih sadržaja, poput koncerata, predstavljanja knjiga, raznih predavanja i radionica.
Highlander Velebit će se, prvi put ove godine, održati u tri formata. Prvi je Highlander čija ruta iznosi 100 km, a sudionici imaju pet dana da stignu od Zavižana do cilja na Plaži Jaz u Starigradu. Sudionici koji završe ovaj format i službeno postaju Highlanderi. Drugi format je Highlander 55 gdje sudionici u tri dana prelaze 48 km dugu avanturu od Zavižana do Baških Oštarija. Po završetku ovog formata sudionik postaje Highlander 55 Finisher. Treći format je Highlander Experience, vikend avantura dužine 30 km savršena za sve one s malo slobodnog vremena, ali s velikom željom za planinarenjem i provođenjem vremena u prirodi.
Foto: Toyota Hrvatska
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin