UPDATE KAO I RAV4

Toyota Highlander krajem godine u salone stiže u osvježenom izdanju

Highlander, najveći hibridni SUV iz Toyota postave dobiva osvježeni izgled i nove tehnologije za povezanije i personaliziranije korisničko iskustvo za modelsku godinu 2023…

Highlander, koji je debitirao u Europi 2021., pruža profinjenost s fleksibilnom unutrašnjosti sa sedam sjedala i performansama inteligentnog pogona na sve kotače (AWD-i). Novost za 2023. je bogata Cypress Green metalik boja koja naglašava osebujni stil Highlandera i čini ga istaknutim na cesti. Postoji kontrastni dašak stila od novih 20-inčnih sjajnih crnih aluminijskih kotača, dok dodatak kožnih presvlaka sjedala u bež i oker boji podiže vrhunski izgled i dojam unutrašnjosti.

Highlander kao i RAV4 dobiva novi multimedijski sustav Toyota Smart Connect. To će se interpretirati kroz 12,3-inčni zaslon osjetljiv na dodir visoke razlučivosti i dodatnu funkcionalnost uključujući navigaciju temeljenu na oblaku s informacijama u stvarnom vremenu o događajima na cesti i glasovnim agentom u vozilu. Navigaciji u oblaku može se pristupiti bez potrebe za spajanjem pametnog telefona i bez dodatnih podatkovnih troškova.

Highlander u svim paketima opreme nudi bežično punjenje.

Zaslon vozačevih instrumenata doživio je potpuni redizajn uvođenjem novog 12,3-inčnog digitalnog kokpita, koji pruža čitljive informacije i intuitivno upravljanje. Zaslon stvara učinak trodimenzionalne konkavne skupine mjerača, s grafikom koja se može prilagoditi vozačevim željama između četiri teme dizajna – Casual, Smart, Tough i Sport.

U Europi, Highlander iz 2023. zadržava svoj hibridni pogonski sklop od 248 KS koji s emisijom CO2 od 149 g/km (WLTP kombinirani ciklus) ima najbolji omjer težine i emisije u svom segmentu. Za istočnoeuropska tržišta tu je novi 2,4-litreni četverocilindrični benzinski motor s turbopunjačem, koji zamjenjuje prethodnu 3,5-litrenu V6 jedinicu i donosi prednost u potrošnji goriva i smanjenju emisije CO2. Novi motor proizvodi maksimalnih 269 KS i podešen je za visok odziv pri ubrzanju i isporuku okretnog momenta što čini opušteniju vožnju s manje potrebe za prebacivanjem u niži stupanj prijenosa kako bi se postigla snažna izvedba.

Novi Highlander već je dostupan za narudžbu, a prve isporuke počinju u četvrtom tromjesečju 2022.

Foto: Toyota

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo