U DUHU SPORTA

Toyota je globalni partner Zimski olimpijski igara u Pekingu

Svečanim otvaranjem na stadionu “Ptičje gnijezdo” u Pekingu sutra, 4. veljače 2022. godine, počinju Zimske olimpijske igre čiji je globalni partner Toyota.

Toyota je postala službeni globalni partner za mobilnost Olimpijskog i Paraolimpijskog odbora radi dva dugoročna cilja: da putem sporta stvara inkluzivno društvo bez diskriminacije te da, putem svima dostupne mobilnosti, stvara održivo društvo. Olimpijske i Paraolimpijske igre spajaju ljude iz cijelog svijeta u prijateljstvu i solidarnosti te dijele Toyotine vrijednosti kontinuiranog usavršavanja i poštovanja. Igre su simbol savladavanja izazova i ostvarivanja snova pa tako Toyota olimpijske i paraolimpijske sportaše podržava pod geslom „Započni svoje nemoguće“ (Start your impossible).

Zimske olimpijske igre u Pekingu će trajati do 20. veljače, a na njima će nastupiti ukupno 11 hrvatskih sportašica i sportaša. U alpskom skijanju Hrvatsku će predstavljati Zrinka Ljutić, Leona Popović i Andrea Komšić te Filip Zubčić, Matej Vidović i Samuel Kolega. Svi alpski skijaši nastupit će u veleslalomu i slalomu, osim Mateja Vidovića koji nastupa samo u slalomu.

Nordijsko skijanje predstavljat će Vedrana Malec kojoj je ovo treći nastup na Igrama te debitanti Marko Skender i Tena Hadžić. Djevojke će nastupiti u disciplinama: sprint slobodnim načinom, na 10 km klasičnim načinom, ekipnom sprintu, a Vedrana Malec okušat će se i u utrci na 30 km slobodnim načinom s grupnim startom. Marko Skender nastupit će u utrkama – sprint slobodnim načinom, na 15 km klasičnim načinom i u ski maratonu – 50 km slobodnim načinom / grupni start.

U snowboardu Hrvatsku će predstavljati Lea Jugovac, a nastupit će u disciplinama Big Air i Slopestyle, dok će premijerno naša predstavnica u brzom klizanju na kratkim stazama (short track) biti Valentina Aščić na 500 i 1500 metara.

Toyota svoju povezanost sa olimpijskim sportašima promovira putem slogana „Započni svoje nemoguće“ (Start your impossible) – snažne poruke savladavanja svih izazova i prepreka. U skladu s tim naši predstavnici su prije odlaska na Zimske olimpijske igre u Peking otkrili kako su oni uspjeli započeti i ostvariti svoje nemoguće – a njihove životne i sportske priče možete saznati na društvenim mrežama Toyota Hrvatska.

Foto: Toyota

Autor