NOVA USLUGA MOBILNOSTI

Toyota objavila osnivanje KINTO Europe, tvrtka za usluge mobilnosti u regiji

Brend KINTO razvija svoje poslovanje kroz usluge mobilnosti pokretanjem nove tvrtke KINTO Europe…

Zajedničko ulaganje Toyota Motor Europe (TME) i Toyota Financial Services (TFS), pod nazivom KINTO Europe će imati sjedište u Kölnu i započeti svoje poslovanje u travnju 2021., upravljajući rastućom ponudom usluga mobilnosti i proizvoda KINTO širom regije.

Osim što je pandemija Covid-19 postavila značajne poteškoće pred tvrtke i potrošače u automobilskom poslovanju, ona je mnoge potaknula  da na drugi način gledaju na prioritete u svojem načinu života. Toyota vjeruje da su prilike za inovativne usluge mobilnosti danas veće nego ikada prije. Očekuje se da potražnja za pametnom i prilagodljivom mobilnošću nastavi rasti, uz povećani naglasak prelaska s vlasništva na korištenje vozila na zahtjev. KINTO Europe će imati idealan položaj kako bi odgovorio na ove zahtjeve tržišta, uz usluge kao što su:

  • pretplata na automobil
  • dijeljenje automobila
  • zajednička vožnja
  • multimodalna rješenja spojena kako bi odgovarala podjednako poslovanju, organizacijama, gradovima i pojedincima

Toyotina europska mreža ovlaštenih partnera će nastaviti igrati ključnu ulogu. Toyotin cilj je proširiti svoje partnerstvo sa svojim ovlaštenim partnerima kako bi ih pretvorila u Pružatelje usluge mobilnosti, jedinstvene zbog iskustva i svojih dugotrajnih poslovnih odnosa. KINTO će im omogućiti premašivanje tradicionalne prodaje i održavanja vozila, kako bi ponudili nove usluge mobilnosti koje strankama daju pristup vozilima koja žele, točno.

Ponuda KINTO usluga je jedinstvena i svestrana, a uključuje:

KINTO One je usluga leasinga s uključenom potpunom uslugom, koja je do sada pokrenuta na sedam europskih tržišta, pri čemu dodatna slijede u 2021. Trenutno posluje na tržištu upravljanja flotama, s flotom od preko 100.000 vozila.

KINTO Share pruža čitav niz usluga dijeljenja automobila, od korporacija do javnih gradskih poduzeća i stanovnika uglavnom večih gradova. Ove usluge, koje trenutno KINTO pruža u Irskoj, Italiji, Danskoj, Španjolskoj i Švedskoj će se uvoditi i na druga tržišta.

KINTO Flex je kratkoročna, prilagodljiva usluga pretplate na vozilo, koja omogućava strankama uživanje u cijeloj paleti vozila Toyota i Lexus, jačajući slobodu vlasništva automobila i nudeći pristup različitim tipovima kroz godinu, u skladu s ukusom i potrebama korisnika – uz uključene sve usluge i nužno održavanje.

KINTO Join je novo korporativno rješenje dijeljenja automobila za zaposlenike kojim oni stvaraju vlastitu, privatnu prijevoznu mrežu, pokrenuta je u Norveškoj i Italiji, a uskoro slijedi i implementacija u UK.

KINTO Go, multimodalna usluga koja objedinjava koordinaciju planiranja putovanja, karte za javni prijevoz, parkiranje, taksi usluge i događaje, koja već postiže dobre rezultate u Italiji, te već postoje planovi za njezino širenje u kratkom roku.

Autor