ATRAKTIVNI VIZUALNI DEKOR

Toyota Yaris od sada dostupna i u GR Sport paketu, mrak!

-

Yaris, koji je nedavno osvoji željni Zlatni volan 2021.

Novi Yaris GR Sport biti će iznimno dostupan s atraktivnim Dynamic Grey bojom, koja je dostupna dakle samo na toj izvedbi, te uključuje dvobojni Bi-tone tretman s crnim detaljima.

Novi, prilagođeni 18-inčni kotači s obrađenim crvenim naglašenim segmentima linija podsjećaju na pojačanje GAZOO Racing linije, a prednja maska ​​dobiva potpuno novi mrežasti dizajn s prepoznatljivim uzorkom “GR” motiva.

Osim toga, novi difuzor u obliku slova T donosi značajno na agresivnijem nastupu Yaris GR Sporta.

Tema GAZOO Racinga nastavlja se u unutrašnjost s logotipima GAZOO Racing na kolu upravljača, naslonu za glavu, gumbu za pokretanje i glavnom zaslonu instrumenata.

Sjedala dolaze s novim oblogama od tkanine s crvenim naglašenim šavovima na svim razredima, dok je novo Ultrasuede™ sjedalo s grijanjem ponuđeno kao opcija. Crveni šavovi također su prošireni na volan u perforiranoj koži i mjenjaču.

Obloga vrata, konzola i volan imaju GR SPORT ekskluzivne metalne srebrne završne obrade.

Novi Yaris GR SPORT dostupan je ili s 1,5-litrenim hibridom ili 1,5-litrenim benzincem opremljenim inteligentnim ručnim mjenjačem (iMT). Automatski mjenjač povećava broj okretaja motora prilikom prebacivanja u nižu brzinu kako bi se osigurala glatka promjena stupnjeva prijenosa. Sustav iMT također radi pri prelasku u viši stupanj prijenosa kako bi se smanjio trzaj pri prijenosu.

Uostalo, u savršeno izbalansiran hibridni sustav već smo se imali prilike uvjeriti kod Yarisa, ali i Yaris Cross modela.

I prednji i stražnji ovjesi su nadograđeni kako bi pružili poboljšane performanse. Amortizeri su optimizirani tako da pri nižim brzinama brže reagiraju kako bi ponudili poboljšani odziv upravljanja i udobnost u vožnji. Dodatno, stražnje opruge su optimizirane za suzbijanje naginjanja karoserije ili podizanja kotača tijekom ubrzanja i kočenja kako bi se osiguralo glatko i zabavno iskustvo vožnje.

Aerodinamičke performanse poboljšane su dodatnim oblogama unutar kućišta prednjeg i stražnjeg kotača kako bi se smanjio otpor.

Novi Yaris GR SPORT bit će dostupan u Europi od drugog tromjesečja 2022.

Foto: Toyota

Autor