APSOLUTNI POBJEDNIK!

Toyota Yaris proglašena Europskim automobilom 2021. godine

Toyota Yaris nove generacije apsolutni je hit, nakon titule Hrvatskog automobila 2021. godine, proglašena je i Europskim automobilom godine 2021.

Odabirom žirija koji sačinjava 59 automobilskih novinara iz cijele Europe, četvrta generacija modela Toyota Yaris primila je ovu nagradu 21 godinu nakon što je inovativna prva generacija proglašena Europskim automobilom godine 2000., što je bilo prvi put za tvrtku Toyota. Ovaj žiri je, isto tako, razmatrao svaku generaciju modela Toyota Yaris, pa je ovaj model redovito dospijevao u uži izbor.

Žiri je pohvalio hibridnu tehnologiju modela Toyota Yaris zbog mirne vožnje, male emisije i pristupačne cijene – što objašnjava zašto preko 80% kupaca Yarisa odabire hibridni pogonski sklop. Yaris je, isto tako, primio pohvale za dizajn, dinamičke performanse i vrhunsku sigurnost.

Povrh toga, žiri Europskog automobila godine posebno je pohvalio uspjeh tvrtke Toyota u buđenju strasti za snažnim malim automobilima širom Europe, predstavljanjem modela Toyota GR Yaris.

Nagrada Europski automobil godine za 2021. dodjeljuje se svega nekoliko dana nakon što je Yaris proglašen najprodavanijim automobilom u Europi, po prvi put, što je jasan znak da se europski kupci slažu sa žirijemEuropskog automobila godine! 

Matt Harrison, Izvršni potpredsjednik Toyota Motor Europe, je komentirao: „Ovo je velika počast za tvrtku Toyota i želim zahvaliti žiriju na razmatranju i priznanju. Želim, osim toga, iskoristiti ovu priliku odati priznanje našim razvojnim timovima u Europi i Japanu. Ovo je najbolji Toyota Yaris ikada i, baš kako je to Akio Toyoda zamislio, već navlači osmjehe na lica naših kupaca.“

Toyota je tri puta primila nagradu za Europski automobil godine. Toyota Yaris je pobijedio 2000., Toyota Prius je pobrao lovorike 2005., a novi Toyota Yaris je ponovno podigao pobjednički pehar 2021.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin