JOŠ JEDAN OZBILJNO DOBAR ADUT...

Toyote Yaris Cross (2021.), i službeno dostupan putem ekskluzivne online rezervacije

-

Potpuno novi kompaktni SUV iz Toyote je oblikovan i razvijen za europske kupce. Yaris Cross hybrid electric – preko 50% vremena na struju, uz jamstvo na bateriju 10 godina…

Yaris Cross najnoviji je odgovor Toyote na pitanje – Koji je automobil najbolji izbor u kategoriji gradskog SUVa?

Toyota Motor Manufacturing France 05/07/2021 započela je proizvodnju Yarisa Cross, potpuno novog, kompaktnog SUV-a čija će prodaja u Hrvatskoj započeti u Rujnu.
Ovaj atraktivni SUV B segmenta pažljivo je oblikovan kako bi zadovoljio najzahtjevnije kupce, one koji traže praktična, agilna, tehnološki napredna i sigurna vozila za gradske uvjete, a ujedno vozila koja su dovoljno dinamična da svojim hibridnim 4×2 ili 4×4 pogonom budu vjeran pratitelj u izvangradskim avanturama.

Toyota za Yaris Cross očekivano nudi benzinski i hibridni pogon u koji je utkano preko 25 godina iskustva. Nakon što je Toyotine hibride odabralo preko 17 milijuna kupaca u svijetu, možemo potvrditi da su to najučinkovitija hibridna vozila, visoke sigurnosti i pouzdanost te niske potrošnje goriva i niske emisije CO2. Toyota hibridi sami proizvode električnu energiju za pogon, te im ne treba vanjsko punjenje. Yaris Cross sposoban je preko 50% vremena u gradu voziti na struju, bez potrebe za dopunjavanjem putem utičnice. Još jedan važan argument ide u prilog ovom atraktivnom gradskom SUVu a to je činjenica da jedino Toyota nudi čak do 10 godina jamstva na vozilo i na hibridu bateriju.

Prodaja Yarisa Cross započeti će u rujnu kada će biti poznate sve cijene, dostupne opreme i motorizacija. U prvoj godini, obzirom na povećan interes na velikim Europskim tržištima, u Hrvatskoj možemo očekivati ograničenu dostupnost vozila, no prvi kupci svoj primjerak već danas mogu osigurati uz online rezervaciju te pritom ostvariti pogodnosti do -17.000 kn.

Ekskluzivno za online rezervacije dostupan je:
Yaris Cross PREMIERE s pogonom 4×2 (1,5 hybrid, e-CVT mjenjač)
Yaris Cross PREMIERE s pogonom 4×4 (1,5 hybrid, e-CVT mjenjač)

Yaris Cross ADVENTURE s pogonom 4×2 (1,5 hybrid, e-CVT mjenjač)
Yaris Cross ADVENTURE s pogonom 4×4 (1,5 hybrid, e-CVT mjenjač)

Ekskluzivne rezervacije donose ekskluzivne pogodnosti pa tako prvi kupci ostvaruju -16.000 kn za Yaris Cross hybrid electric sa pogonom na dva kotača, odn -17.000 kn za Yaris Cross hybrid electric sa pogonom na sva četiri kotača.
Konačne cijene u pretprodaji za ova dva paketa opreme, sa uključenim pogodnostima kreću se od 201.900 kn do 243.648kn.

Yaris Cross je drugi model koji će se temeljiti na Toyotinoj platformi GA-B za kompaktne automobile. Početak njegove proizvodnje označava i još jedan korak u smjeru Toyotine strategije lokalne proizvodnje. Marvin Cooke, Izvršni potpredsjednik za proizvodnju, izjavljuje: „Početak proizvodnje Yarisa Cross je važan jer on doprinosi Toyotinoj konkurentnosti, te potvrđuje našu strategiju lokalizacije proizvodnje i ostvaruje maksimalne proizvodne kapaciteta koji su usmjereni na Toyotin cilj povećanja prodaje u Europi – koji iznosi čak 1,5 milijuna vozila do 2025.”

Toyotina vizija za europsku lokalizaciju* je ove godine dodatno proširena, jer je Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) započela proizvodnju hibridnih električnih mjenjača i elektromotora, dobavljajući 1,5-litarski benzinski motor TNGA i potpuno hibridni pogonski sklop za modele Toyota Yaris i Yaris Cross. Toyota je mnogo uložila u povećanje kapaciteta i modernizaciju svoje tvornice Toyota Motor Manufacturing Czech Republic (TMMCZ) radi proizvodnje Yarisa, koji je proglašen Automobilom godine 2021., radi zadovoljavanja povećane potražnje. Pokretanjem proizvodnje modela Yaris Cross, ukupni broj zaposlenika u TMMF-u je povećan na gotovo 5.000.

Foto: Toyota

Autor