VOZAČ NIJE POTREBAN...

Volkswagen Gen. Travel, koncept autonomnog poslovnog automobila budućnosti

Foto: Volkswagen
-

Volkswagen Gen. Travel, potpuno autonomno vozilo na električni pogon, kombinira forme limuzine i MPV-a te pruža puni putni i poslovni komfor za četiri osobe, uz potpunu informacijsku povezanost

Na tehnološkoj izložbi Chantilly Arts & Elegance u blizini Pariza, Volkswagen je predstavio inovativnu studiju autonomnog vozila koja će redefinirati mobilnost na velikim udaljenostima budućnosti. Innovation Experience Vehicle (IEV) na električni pogon pravi je prototip koji vozi potpuno autonomno (Razina 5) i daje realističan pogled na mobilnost nadolazećeg desetljeća.

Modularni koncept unutrašnjosti automobila čini ga fleksibilnom, održivom alternativom za letove na kratkim relacijama. Kao istraživačko vozilo, svrha Gen. Travela je testirati koncept i nove funkcionalnosti za odgovor kupaca. Na temelju rezultata studije, pojedine karakteristike mogu se kasnije prenijeti na serijska vozila.

Uz Gen. Travel, Volkswagen grupa je razvila kultnu studiju prepunu inovacija koja predstavlja potpuno novu kategoriju vozila u premium portfelju između limuzine i MPV-a (višenamjenskog vozila). “Strategijom NEW AUTO, Volkswagen definira mobilnost za generacije koje dolaze – održivu i digitalnu”, kaže dr. Nikolai Ardey, voditelj inovacija koncerna Volkswagen.

“U odjelu za istraživanje inovacija Volkswagena, dalje unapređujemo ovu ideju, pokazujući kako će naši kupci moći iskusiti mobilnost u budućnosti – na primjer, kao uslugu. S Gen.Travelom već danas možemo doživjeti ono što bit će moguće u bliskoj budućnosti s inovativnom tehnologijom. Putovanje od vrata do vrata na novoj razini. Bez emisija i stresa.”

Autor