GOLF GTI SA 12 KILOMETARA!

Volkswagen Golf GTI IV sa svega 12 prijeđenih kilometara traži novog vlasnika!

Volkswagen Golf GTI sa samo 12 prijeđenih kilometara traži novog vlasnika, ovo je ponuda koja se ne odbija…

Volkswagen Golf GTI četvrte generacije i dalje je tražena roba, a ovaj primjerak će uveseliti sve one koji žele ‘novi’ automobil koji je proizveden prije dvadesetak godina. Aukcijska kuća Silverstone Auctions prodaje Volkswagen Golf GTI 25th Anniversary koji krije jednu posebnost; prošao je svega 12 kilometara!

Automobil nosi broj šasije No. 0718, proizveden je 2002. godine dok je prva registracija bila u listopadu. Svo ovo vrijeme bio je parkiran, a tek je sad odlučeno kako će biti pušten na prodaju. Model je baziran na Golfu četvrte generacije, obojen je u Reflex sivu boju te dolazi sa BBS RC felgama (18×7,5).

Unutrašnjost krase sigurnosni pojasevi u kombinaciji crne i crvene boje te crna Recaro sjedala, a tu su i detalji od aluminija. Ovaj automobil dolazi sa zanimljivim, tvorničkim body kitom, većim prednjim kočnicama s crvenim kočionim kliještima te sportskim ovjesom.

Ispod poklopca motora krije se 1.8 turbobenzinski motor koji razvija 180 KS i 235 Nm okretnog momenta. Uparen je sa ručnim šestbrzinskim mjenjačem, a stotku hvata za 8,5 sekundi. Cijena za sad još nije poznata, a rezervacije se za ovu aukciju ne primaju.

Autor: Juraj Kamber Grahovac