Volkswagen ID.3 postao ozbiljniji i elegantniji, doseg do 546 km

Obnovljeni Volkswagen ID.3 predstavljen je elegantnijom vanjštinom i boljom završnom obradom interijera…

Nakon više od tri godine tvrtka iz Wolfsburga je obnovila svoj prvi električni model novog doba Volkswagen ID.3. Dao mu je novi prednji branik i masku, kao i prednja svjetla s malo izmijenjenom grafikom. Drugačija je i prednja hauba, koja više nema crnu traku preko vjetrobranskog stakla, zbog čega izgleda duže. Od sada više nisu dostupne naljepnice s drugačijom grafikom za C-stup, a malo je promijenjena i grafika stražnjih svjetala.

Obnovljeni Volkswagen ID.3 tako izgleda odraslije i elegantnije, što se odnosi i na interijer. U Volkswagenu su poslušali mišljenja kupaca i novinara te opremili kabinu mekšim materijalima. Obloge vrata i armaturna ploča sada su odjeveni u ljepše materijale, a središnja konzola sada je standardno ugrađena. Nažalost, Wolfsburg je zadržao samo dva prekidača na vozačevim vratima za pomicanje sva četiri prozora, što zahtijeva prebacivanje za upravljanje prednjim i stražnjim prozorima.

Između ostalog, nadograđeni softver donosi nove značajke koje se mogu kupiti i aktivirati online (čak i privremeno) te nove videoigre za kraćenje vremena između stanica za punjenje vozila. U ponudi će biti verzije s kapacitetom litij-ionske baterije od 58 ili 77 kW, pri čemu prva omogućuje do 426 km, a druga do 546 km dometa. Bez obzira na odabranu bateriju, automobil pokreće elektromotor montiran na stražnjoj osovini, koji razvija 150 kilovata (204 KS) snage i 310 Nm okretnog momenta.

To omogućuje izvedbama s manjom baterijom do 100 km/h ubrzanje za 7,3 sekunde, a onima s većom i posljedično težom baterijom za 7,9 sekundi. Najveća brzina za oba ograničena je na 160 kilometara na sat. Slabija baterija može se puniti do 120 kW, puni se od 5 do 80 posto za 35 minuta. Snažniji, koji omogućuje punjenje snagom do 170 kW, može doseći 80 posto u 30 minuta. Pritom Volkswagen ističe mogućnost dvosmjernog punjenja, što znači da automobil omogućuje punjenje ili napajanje manjih uređaja. Isporuke obnovljenog Volkswagen ID.3 počet će u zadnjem kvartalu ove godine. Osnovni model će u Njemačkoj koštati 43.995 eura.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo