ELEKTRIČNI PRAKTIČAR

Volkswagen ID.3 Variant, prvi električni karavan kojem je suđen (svjetski) uspjeh

Nakon Volkswagena ID.3, svojevrsnog ‘električnog Golfa’ i najave ‘mlađeg brata’ ID.1, vrijeme je vidjeti i karavansku verziju koncepta iz Wolfsburga ne električni pogon…

Kocka je bačena, a koncern iz Wolfsburga je ‘prešao Rubikon’. Budućnost je na električni pogon te je nakon prezentacije modela Volkswagen ID.3, svojevrsnog ‘električnnog Golfa’, najave njegovog ‘mlađeg brata’ Volkswagen ID.1, vrijeme da se vidi što će biti s karavanskom verzijom elektrićmnog koncepta iz Wolfsburga.

Tim više što je već predstavljen ID. Space Vizzion, svojevrsni ‘električni Passat Variant.
Dakle, željno očekujemo Volkswagen ID.3 Variant, karavansku verziju već izglednog kompaktnog hit-modela s električnim pogonom. Nema tu ni ‘filozofije’, niti iznenađenja, jer će to biti karavanska izvedenica osnovnog modela ID.3, aerodinamičnog kompakta dugačkog 425, širokog 185 cm i visokog 149 cm.

Kako bi mogao izgledati Volkswagen ID.3 Variant, rastegnut na 455 cm (međuosni razmak od 274 cm ostat će neizmijenjen, jer je već u osnovnom ID.3 razmjerno velik), što će osigurati ‘gepek’ od 500 do 1500 litara (nešto manje nego u klasičnoj verziji, zbog poketa litij-ionskih baterija u podnici) pokazuje render kojeg potpisuje Kleber Silva, a objavio je portal Behance.

Moglo bi to biti otkriće i električni pamdan ne aktualnog Volkswagen Golfa  Variant, nego Škode Octavije Combi. S elektromotorom od 150 kW (204 KS) na stražnjim kotačima(!) bit će agilan i dinamičan (8,1 s, 180 km/h ), naravno i funkcionalan električni karavan, s dosegom od 330 do 550 km (ovisno o veličini baterije).

To je to! Što se čeka?

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo