DO SAD JE TO IMAO SAMO GTX

Volkswagen ID.4 u još jednoj verziji s 4Motion pogonom

Foto: Volkswagen

Volkswagen dodaje još jednu verziju s pogonom na sve kotače potpuno električnoj liniji modela, bit će to – ID.4 Pro 4MOTION.

Temeljen na ID.4 Pro Performance, model ima snagu sustava od 195 kW/265 KS i nudi veću vuču u mokrim uvjetima i pri vožnji po snijegu ili sklizavom terenu. Do sada je samo sportska inačica ID.4 GTX bila dostupna u 4Motion izvedbi. Pretprodaja nove dodatne verzije s pogonom na sve kotače počinje danas, a cijene u Njemačkoj su od 49.020 eura.

Zahvaljujući drugom elektromotoru na prednjoj osovini, nova snažnija varijanta Pro modela prenosi svoju snagu na cestu pomoću sustava pogona na sve kotače. “S ID.4 Pro 4MOTION izlazimo u susret željama kupaca i potražnji za dodatnim modelom sa sustavom pogona na sve kotače. Smješten je točno između učinkovitih i udobnih ID.4 modela sa pogonom na stražnje kotače i sportskog ID.4 GTX 4Motion vodećeg modela,” objašnjava Silke Bagschik, voditeljica prodaje i marketinga za ID. obitelj.

Tehnologija pogona na sve kotače u ID.4 Pro 4Motion poboljšava vuču i stoga omogućuje postizanje još bolje dinamike vožnje. Zahvaljujući sustavu pogona na sve kotače, maksimalna težina prikolice ID.4 Pro 4Motion povećana je za 200 kilograma na 1.400 kilograma, za nagib od 8% (kočen) u usporedbi s klasičnom verzijom Pro Performance.

Dva elektromotora u novom modelu 4Motion imaju zajedničku snagu od 195 kW (265 KS) i ubrzavaju vozilo od 0 do 100 km/h za 6,9 sekundi. Glavnu pogonsku snagu osigurava sinkroni motor. To daje snagu od 150 kW. Ima aksijalno paralelni raspored s impulsnim pretvaračem i jednobrzinskim mjenjačem. Prednosti sinkronog motora uključuju njegovu snagu, visoku učinkovitost i konstantnu izlaznu snagu u velikom rasponu “okretaja”. Prednju osovinu pokreće asinkroni motor koji ima i impulsni pretvarač. Ovaj motor daje snagu od 80 kW. Asinkrone motore karakterizira njihova sposobnost kratkotrajnog preopterećenja i mali gubici otpora. Stoga su idealno prikladni za upotrebu kao pojačala jedinica koja se može privremeno aktivirati.

Foto: Volkswagen

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo