Elektrizirajuće iznenađenje u ID. obitelji 

Volkswagen ID. Xtreme kao koncept oduševio klub ljubitelja ID. modela

-

Volkswagen je predstavio ID. XTREME danas u Ticinu, izniman terenski konceptni automobil koji će se svidjeti ljubiteljima avanture i novog doba mobilnosti.

Potpuno električni konceptni automobil sa sustavom pogona na sva četiri kotača temelji se na ID.4 GTX formuli i kombinira prednosti modernog SUV-a sa osjećajem avanture koji utjelovljuje robusno terensko vozilo.

ID. Xtreme iz Volkswagena predstavlja maksimalnu emociju i želju za avanturom. Konceptno vozilo kreirao je tim Andreasa Reckewertha (voditelj cjelokupnog vozila MEB) u odjelu Volkswagen Development. “Modularna matrica električnog pogona (MEB) ima golem tehnički potencijal”, kaže Silke Bagschik, voditeljica MEB proizvodne linije. “Za mnoge naše klijente, vozila su puno više od običnog prijevoznog sredstva. S ID. XTREME, podižemo električnu mobilnost iz VW-a na novu razinu performansi.”

Rezultat projekta je jedinstveno terensko vozilo koje impresionira svojim robusnim izgledom i izvanrednom snagom. Pogon visokih performansi na stražnjoj osovini i prilagodbe softvera u jedinici upravljanja pogonom povećavaju snagu sustava konceptnog automobila za 65 kW, na ukupnih 285 kW u usporedbi s ID.4 GTX – drugim riječima, za oko 30 posto. “ID. Xtreme su izradili entuzijasti u Volkswagenu za ID. entuzijasti ovdje u Locarnu. Zaista smo nestrpljivi saznati kako ljubitelji elektromobilnosti reagiraju na vozilo. Na temelju povratnih informacija naše zajednice, odlučit ćemo kako nastaviti s projektom”, dodaje Silke Bagschik.

Vanjski izgled VW ID-a. Xtreme također pokazuje da je vozilo spremno za svaku off-road avanturu. Povišeni rally podvozje, 18-inčni terenski kotači, modificirani nosač s dodatnim prednjim branikom i 50 mm šira krila izrađena 3D printanjem daju konceptnom vozilu autentičan terenski izgled. Krovni nosač s dodatnim LED svjetlima i potpuno zatvoreno aluminijsko podvozje također oprema potpuno električno vozilo s pogonom na sve kotače za izlete izvan asfaltiranih cesta.

Akustički također, ID. Xtreme ima nešto posebno za ponuditi: buka vožnje razvijena je zajedno s Volkswagen Design posebno za konceptno vozilo i emitira se prema van putem generatora zvuka u kućištu kotača. U unutrašnjosti, konceptno vozilo impresionira raznim detaljima, uključujući brojne detalje od alcantare i elemente u narančastoj boji. Koncept koristi bateriju od 82 kWh.

Volkswagen predstavlja ID. Xtreme javnosti po prvi put na ID-u. Treffen u Locarnu. Događaj za ljubitelje električne mobilnosti održava se po drugi put ove godine i mogao bi postati zeleni i održivi događaj za električnu mobilnost po uzoru na GTI susret na jezeru Wörth (Austrija). Ove godine ID. entuzijasti iz cijele Europe okupljaju se od 6. do 10. rujna na obali Lago Maggiore kako bi podijelili svoja iskustva o električnoj mobilnosti.

Pokrenuli su ga i organizirali privatni članovi ID-a. Klub vozača ID. Treffen podržava Volkswagen kao dio svoje predanosti u kampanji “Way to zero”. Zajedno sa stručnjacima iz tvrtke, tim Volkswagen kluba vozača prisustvuje događaju kako bi pružio uvid u aktualna kretanja u području održive mobilnosti. Uz ID. Xtreme, Volkswagen je izložio i ostale modele iz ID. obitelji u Locarnu.

Foto: Volkswagen

 

Autor