KINESKA VERZIJA (NE) STIŽE U EUROPU

Volkswagen Lamando L (2022.): limuzinska izvedenica Golfa 8 za kinesko tržište

Volkswagen Lamando L je tehnološki srodnik novog modela Škoda Octavia, odnosno Jetta u novom izdanju, koja se pokreće blagohibridnim turbobenzincem 1.4 TSI sa 150 KS i automatskim mjenjačem DSG7

VW-SIAC, njemačko-kineska tvrtka je za kinesko i bliska azijska tržišta pripremila model Volkswagen Lamando L, svojevrsnu stilsku izvedenicu modela Volkswagen Arteon, ali na platformi i tehnologiji modela Volkswagen Golf 8 i Škoda Octavia 4. Elegantna coupe-limuzina, koja podsjeća i na Peugeot 50, napravljena je na platformi MQB-Evo, dugačka 4784 mm, široka 1831 mm i visoka 1469 mm, međuosnog razmaka 2731 mm.

Suvremena izvedba prepoznaj se po LED-Matrix svjetlima, 18-colnim alu naplacima i digitalnom cockpitu , koji nudi sve suvremene gadgete, uljučujući Head-up-Display, adaptivni tempomat. Izvedba unutrašnjosti, po premium standardima podsjeća na Arton, a za pogon prve serije predviđen je turbobenzinac 1.4 TSI snage 150 KS i automatski mjenjač DSG7, koji koristi Shift-by-Wire tehnologiju.

Volkswagen Lamando L 1.4 TSI do stotke ubrzava za 8,5 sekundi, a najveća je brzina 210 km/h. Očekuje se i snažniji turbobenzinac 2.0 TSI s 210 KS te plug-in-hibridna verzija. Volkswagen Lamando L bi bio itekako dobrodošao i na našem tržištu, no dolazak u Europu zasad nije predviđen, jer bi bio izravno usmjeren na češki hit-model Škoda Octavia.