NOVI ADUT IZ WOLFSBURGA

Volkswagen Passat B9: prve špijunske fotografije!

Volkswagen Passat B9, koji će biti predstavljen krajem 2023., postaje sve zanimljiviji novitet. Ovo su prve paparazzo-fotografije, snimljene na testiranju u Njemačkoj…

Foto: motor1.com

Volkswagen Passat devete generacije (B9) proizvodit će se samo kao karavan (Variant), a budući da će to biti jedina opcija, neće imati taj dodatak u oznaci modela. Nakon što se lani “šuškalo” kako odlazi u (zasluženu) mirovinu, u Wolfsburgu su zaključili kako kupci u Europi, a i svijetu traže produljenje života za najpopularniju seriju srednje klase proteklih desetljeća.

Kako je Volkswagen Passat još uvijek aktualne serije B8, u 65 posto slučajeva tražen kao karavan, njemački su se stratezi odlučili da to bude jedna, ali vrijedna inačica. Zbivanja oko korona krize pokazala su kako ima mjesta za još jednu evoluciju (prije revolucije) izvedbe na MQB-e platformi – prijelaznu između zajedničke modularne platforme za poprečnu ugradnju toplinskih motora i buduće platforme za električne pogone.

Paparazzo-snimke pokazuju da su u Volkswagenu, kad je dizajn prednjeg dijela u pitanju, “povukli ručnu”, pa neće imati “farove s obrvama”, kao Volkswagen Golf 8, što je jedan od razloga da je donedavno glavni igrač, ne samo Volkswagena, nego kompaktne klase, na tržištu prošao (znatno) lošije od očekivanja.

Budući da je “vrag odnio šalu”, u Wolfsburgu su shvatili da ni po kakvu cijenu ne smiju prerano otpisati turbodizelsku verziju 2.0 TDI. To će i  dalje biti, ako ne najvažnija, onda važna karika uspjega Passata devete generacije, U toj je motorizaciji bio i “uhvaćeni” model na testiranju u Njemačkoj…

 

Autor

Preporučeni sadržaj