ELEKTRIČNA OFENZIVA

Volkswagen povećao isporuku električnih modela za gotovo 24% u 2022.

Foto: Volkswagen

Volkswagen nastavlja brzo napredovati s transformacijom u e-mobilnost: s oko 330.000 jedinica, svjetska isporuka potpuno električnih vozila porasla je 23,6 posto na godišnjoj razini.

Sve u svemu, isporuke marke Volkswagen za sve vrste pogona bile su blago manje u odnosu na prethodnu godinu zbog napete situacije s opskrbom: 4,56 milijuna vozila (-6,8%) isporučeno je kupcima diljem svijeta u 2022. Zaostatak narudžbi i dalje je vrlo velik. U Europi je oko 640.000 kupaca naručilo Volkswagen modele za sve vrste pogona (+18%).

Imelda Labbé, članica uprave za prodaju, marketing i postprodaju, rekla je: „Ostvarili smo solidan prodajni rezultat u 2022. unatoč stalnim uskim grlima u opskrbi. Izražen rast električnih modela potvrđuje da smo s našim atraktivnim portfeljem proizvoda na pravom putu da postanemo najpoželjniji brend za održivu mobilnost.” Plan je jasan: uz strategiju ACCELERATE, Volkswagen ubrzava svoju električnu kampanju s deset novih električnih modela do 2026. Volkswagen već ima najširi portfelj električnih modela. Do 2026. marka će imati pravi proizvod u svakom segmentu, od osnovnog e-automobila s ciljnom cijenom ispod 25.000 eura do novog modela u najavi – ID.7.

Foto: Volkswagen

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo