VELIKO SLAVLJE U WOLFSBURGU

Volkswagen proslavio 50 godina Golfa u proizvodnom pogonu

Foto: Volkswagen

Wolfsburg i Golf – savršena kombinacija 50 godina. Masovna proizvodnja prve generacije modela započela je u Volkswagen glavnoj tvornici u proljeće 1974.

Ovog ponedjeljka njemački proizvođač je proslavio obljetnicu svečanošću pod motom “50 godina proizvodnje Golfa”. Gosti okupljeni u hali 12 tvornice u Wolfsburgu bili su zaposlenici iz proizvodnje Golfa zajedno s upravnim odborom marke predvođenim izvršnim direktorom Thomasom Schäferom, predstavnicima upravnog odbora Grupe, predsjedavajućom Glavnog i radničkog vijeća Grupe Danielom Cavallo i drugim vodećim osobama Članovi Radničkog vijeća, kao i brojni predstavnici iz svijeta politike. Predsjednik ministra Stephan Weil odao je počast izvanrednim postignućima radne snage Volkswagena i ekonomskom značaju Golfa za pokrajinu Donju Sasku i Njemačku kao industrijsku moć.

Foto: Volkswagen

“Golf je više od običnog automobila: on je kult! Apsolutni sam obožavatelj Golfa i sam ga vozim nekoliko godina. Za mnoge ljude u Donjoj Saskoj, Golf je dio doma i nešto s čime se mogu poistovjetiti. Baš kao što je VW Buba bila u prošlosti, Golf je već desetljećima simbol mobilnosti i slobode. Od 1974. Golf je dao značajan doprinos stabilnosti i rastu Volkswagena i industrije u Donjoj Saskoj”, istaknuo je Weil. Prije ceremonije, ministru predsjedniku pridružili su se Daniela Cavallo, Thomas Schäfer, član proizvodnog odbora Christian Vollmer i glavni direktor ljudskih resursa grupe Gunnar Kilian u obilasku proizvodnje Golfa.

Foto: Volkswagen

Tijekom događaja, izvršni direktor Volkswagena Thomas Schäfer naglasio je značaj Golfa za marku Volkswagen. “Golf je u srcu marke VW i stoji za pristupačnu mobilnost na najvišoj tehničkoj razini već pola stoljeća. To je omiljeni automobil Nijemaca, oblikovao je cijelu generaciju, stvorio novu klasu vozila i etablirao se kao međunarodni bestseler u više od 70 zemalja s više od 37 milijuna prodanih jedinica. Volimo Golf!” Schäfer je rekao i dodao da će Golf prijeći u električnu budućnost. “Model električne ere zadržat će sve karakteristike pravog Golfa u pogledu dizajna, inovacije, visoke korisnosti i kvalitete.”

“Prije 50 godina, Golf je predstavljao novi početak i novi početak kako se era Bube bližila kraju, danas je simbol kontinuiteta, pouzdanosti i inovacije. Kao nekoga tko je rođen u Wolfsburgu, za mene je to i simbol mog doma u Donjoj Saskoj. Mladi ili stari, obrtnici, tehnički radnici ili profesori – Golf je hit u svim slojevima društva i spaja društvo kroz generacije. U isto vrijeme, naš bestseler iz Wolfsburga utjelovljuje ono što VW čini tako uspješnim: inovativnost, timski rad, strast i predane kolege. Naša obitelj VW diljem svijeta može biti ponosna na ovo postignuće,” rekla je Daniela Cavallo, predsjednica Glavnog i Grupnog radničkog vijeća Volkswagen AG.

Foto: Volkswagen

Ceremonija koju je pratila glazba Volkswagen Big Banda bila je usmjerena na zaposlenike tvornice u Wolfsburgu. Nicola Benenati, primjerice, radi u proizvodnji Golfa 45 godina, te je time uključen u izradu svih osam generacija. A Roland Walter, koji je prije 40 godina svjedočio početku proizvodnje Golfa druge generacije u novoizgrađenoj hali 54, razgovarao je s Viktorijom Schoke, predstojnicom obuke u hali 12, o tome kako se proizvodnja promijenila u posljednjih pet desetljeća . Više od polovice od 37 milijuna Golfa prodanih diljem svijeta u posljednjih 50 godina proizvedeno je u sjedištu marke. njih ukupno 20 milijuna i više. Brojanje se nastavlja…

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo