NOVI ADUT IZ WOLFSBURGA

Volkswagen T7 Multivan (2021.): slavni kombi starta kao plug-in-hibrid s 218 KS

Volkswagen T7 je na MQB platformi blago je povećan, funkcionalniji, čvršći, a zbog ‘skinutih’ 150 kg dinamičniji i štedljiviji, kao transporter, putnički i kamionet. Starta u luksuznoj putničkoj verziji Multivan kao plug-in-hibrid s 218 KS…

Volkswagen T7 Multivan, koji kao plug-in-hibrid starta na ljeto, od listopada će biti dostupan u benzinskim verzijama potom  1.5 TSI sa 136 KS i 2.0 TSI s 204 KS. Tradicionalni ljubitelji dizelaša ne trebaju brinuti, verzija 2.0 TDI sa 150 KS i automatskim mjenjačem DSG 7 dolazi 2022.Sve su verzije opremljene automatskim mjenjačem DSG 7 s dvostrukom spojkom i sedam stupnjeva.

Dobro je naglasiti da je riječ o najuspješnijoj seriji MPV vozila, odnosno transportera, a prvi, Volkswagen T1 (1950. – 1967.), bio je napravljen na mehanici legendarnog modela Volkswagen Buba. Model sedme generacije, po uspješnoj formuli predstavljen je kao Volkswagen T7 Multivan, napravljen je na zajedničkoj koncernskoj platformi za poprečno ugrađen motor, u standardnoj verziji (4973 mm) i dugoj (5173 mm), širok je 1941mm i visok 1903 mm. Naknadno stiu verzije transporter i kombi.

Dizajn kombinira tradicionalni dizajn Volkswagenovog transportera, upakiran u suvremene trendove, s LED svjetlosnim elementima i digitalnim kokpitom. Napredna izvedba udio čelika visoke (HTS) i ultra-visoke čvrstoće (UHTS) povećanim na 53 posto, u blago povećanim gabaritima i masu smanjenu za prosječno 150 kg osigurati više prostranosti i funkcionalnosti, te veću dinamičnost uz nižu potrošnju goriva.

Osnovni Volkswagen T7 Multivan ima plug-in-hibridnu verziju, temeljenu na turbobenzincu 1.4 TSI i elektromotoru od 85 kW te razvija sustavnu snagu od 218 KS. Litij-ionska baterija ima kapacitet 13 kWh. Ista pogonska kombinacija pokreće Volkswagen Passat GTE. Hibridni Volkswagen Tiguan i Golf GTE imaju 245 KS, a novi Volkswagen Golf eHybrid 204 KS. Hibridi za prijenos snage koriste automatski mjenjač DSG 6.

Za uvjerljive performanse zaslužan je raspoloživi okretni moment od 400 Nm, a samo na struju može voziti 66 do 70 kilometara. Volkswagen T7 Multivan je opremljen sustavima asistencije i Infotainmenta najviše razine, koji uključuje Head-up-Display, vrhunski audio sustav s 1 zvučnika i punjačima za mobilne uređaje. Serijski je opremljen informacijskim sustavima Ready 2 Discover, We Connect free i We Connect Plus te napredni komunikacijski sustav Car2X, koji omogućava i opciju poluautonomne vožnje IQ.Drive.

Volkswagen T7 Multivan otvara novo poglavlje u ponudi poslovnih vozila i transportera na tržištu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin