ELEKTRIČNI ADUT IZ WOLFSBURGA

Volkswagen Tiguan-e (2025.): električna verzija popularnog SUV-a snage 367 kW i dosega 700 km

Volkswagen Tiguan treće generacije stiže u jesen 2023., a električni Tiguan-e krajem očekuje se 2025. te će biti tehnološki srodnik električnog crossover modela ID.7

Nova električna verzija SUV-a iz Wolfsburga zvat će Volkswagen Tiguan-e, E-Tiguan ili ID. Tiguan. Od kraja 2025. trebao bi zaokružiti električnu ponudu SUV/ nešto veći modelski dvojac Volkswagen ID.4 i ID.5. Thomas Schäfer šef marke Volkswagen naglasio je kako bi to trebao postati najvažniji model u ponudi koncerna iz Wolfsburga.

Temelj će se na novoj generaciji modularne platforme za električni pogon, MEB+, koju će koristiti i bratski Škodom Elroq (2024.) Korištenje modularnih komponenti omogućit će razmjerno povoljnu cijenu. Za usporedbu: najjeftiniji Volkswagen ID.4 košta 46.335 eura, dok je početni Volkswagen Tiguan 1.5 TSI dostupan za 32.930 eura (u Njemačkoj) Preduvjet za popularne cijene je baterija.

Ovdje se Volkswagen oslanja na jediničnu litij-ionsku baterijsku ćeliju iz tvornice u Salzgitteru, kojom će do kraja desetljeća biti opremljeno do 80 posto električnih  modela Volkswagen. Vozila temeljena na MEB+ mogu puniti snagom do 200 kW i trebala bi postići maksimalni domet od 700 kilometara. Sličnu pogonsku bateriju koristit će i ID.7, premda će u novom električnom Tiguanu biti učinkovitija i lakša.

Volkswagen Tiguan-e će, u najsnažnijoj verziji biti upregnut električnom snagom ​​između 330 i 367 kW (450 do 500 KS) za pogon 4Motion na četiri kotača. Na vratima prtljažnika ovog modela trebala bi se nalaziti oznaka modela koja desetljećima predstavlja sportske performanse i strast – GTI.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo