PRIJE SVIH OČEKIVANJA

Volkswagen već slavi proizvodnju prvih 500.000 električnih ID. modela

Volkswagen je na pravom putu s elektrifikacijom svog voznog parka. Godinu dana ranije od planiranog, tvrtka je postigla prekretnicu u provedbi svoje strategije ACCELERATE, isporučeno je 500.000 ID. modela… 

“Isporuka pola milijuna ID. modela potvrđuje da su Volkswagen modeli dobro prihvaćeni od strane naših kupaca – diljem svijeta. Na dobrom smo putu s našom kampanjom električne mobilnosti i naša priča o uspjehu se nastavlja,” rekla je Imelda Labbé, članica uprave za prodaju, marketing i postprodaju u Volkswagenu.

“Naš fokus je nepromijenjen – želimo Volkswagen učiniti najpoželjnijim brendom za održivu mobilnost.” Lista narudžbi u Volkswagenu i dalje je velika: “Činimo sve što je u našoj moći kako bismo našim kupcima isporučili otprilike 135.000 naručenih ID-ova što je brže moguće. Međutim, zbog stalne napete situacije u vezi s opskrbom dijelovima stalno moramo prilagođavati proizvodnju,” komentirao je Labbé.

Volkswagen će od 2033. u Europi proizvoditi samo električna vozila. Do 2030. potpuno električna vozila već će činiti najmanje 70 posto Volkswagenove prodaje jedinica u Europi. U SAD-u i Kini tvrtka cilja na udio električnih vozila od više od 50 posto za isto razdoblje. “Norveška je preteča u električnoj mobilnosti. ID.4 bio je na vrhu tamošnje statistike registracija u listopadu. Ovaj primjer pokazuje da ID. obiteljski portfelj proizvoda odgovara potrebama naših kupaca,” izjavio je Labbé.

Volkswagen će lansirati deset novih električnih modela do 2026. “Volkswagen će imati najširi portfelj električnih vozila u automobilskoj industriji: od osnovnog e-automobila s ciljanom cijenom ispod 25.000 eura do novog vodećeg modela Aero B imati pravu ponudu u svakom segmentu,” završio je Labbé.

Foto: Volkswagen

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo