PRVE ISPORUKE NA JESEN!

Volvo EX90 nakon dvije godine i službeno krenuo s proizvodnjom!

Foto: Volvo

Volvo je ovaj tjedan u slavljeničkom raspoloženju jer je tvornica u Charlestonu, u Južnoj Karolini započela s proizvodnjom novog električnog i najvećeg SUV modela – EX90. Prve isporuke kupcima zakazane su za drugu polovicu ove godine.

EX90 ne samo da proširuje portfelj potpuno električnih automobila, već također predstavlja promjenu paradigme za tvrtku jer je to prvi Volvo automobil koji pokreće temeljna računalna tehnologija – tehnologija koja omogućuje novu eru sigurnosti za Volvo automobile.

Prvi EX90 koji je izlazi s linije Charleston je model upečatljive boje u Denim Blue, a ide u ruke kupcu iz Sjedinjenih Američki Država.

“Potpuno električni Volvo EX90 početak je nove ere za Volvo Cars – nove ere za sigurnost, održivost i tehnologiju usmjerenu na čovjeka”, kaže Jim Rowan, izvršni direktor marke. “EX90 se ponosno proizvodi u SAD-u i odražava dugoročnu predanost ljudi u Južnoj Karolini i širem američkom tržištu.”

Prva proizvodna tvornica Volvo Cars u Sjedinjenim Državama otvorena je u ljeto 2018. nedaleko od Charlestona, jednog od najstarijih i najpoznatijih gradova u zemlji. Danas tvornica u Charlestonu proizvodi EX90 i limuzinu S60, a ima kapacitet za izradu do 150.000 automobila godišnje.

Posljednjih godina u objekt se uvelike ulagalo. Radionica karoserije i lakirnica su obnovljene i značajno proširene, dok tvornica sada ima i najsuvremeniju proizvodnu liniju za baterije.

EX90 temelji se na sljedećoj generaciji rođene električne EV tehnološke baze, s potpuno električnim dometom do 600 km. EX90 je dizajniran da bude najsigurniji Volvo automobil do sada, pokretan pasivnom i aktivnom sigurnosnom tehnologijom sljedeće generacije i softverom informiranim širokim nizom senzora.

Ukorijenjen u skandinavskim načelima dizajna, EX90 nudi moderne proporcije koje optimiziraju sigurnost, učinkovitost i estetiku. Zahvaljujući svojoj pravoj konfiguraciji sa sedam sjedala, savršen je suputnik za cijelu obitelj, pun prostora, svestranosti i udobnosti, stoji u službenom dopisu Volva.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo