VOLVO REDIZAJN

Volvo predstavio osvježene S90 i V90 modele, novost je i blagi hibridni sustav!

Volvo je otkrio osvježene verzije limuzine S90 i V90, što uključuje nove detalje vanjskog dizajna, a ne treba zanemariti ni promjene u kabini te ispod poklopca motora…

Volvo je odlučio nadograditi svoj portfelj modela, pa su modeli S90 i V90 dobili blago osvježenje. Najveća je novost 48-voltni blagi hibridni pogon koji je dostupan na svim modelima što je dodatno povećalo elektrificiranu ponudu proizvođača.

Mild-hibridni sustavi nude vozačima do 15 posto uštede goriva i smanjenje emisija u stvarnoj vožnji. Sustav kočenja u interakciji je sa sustavom za povrat energije i smanjuje potrošnju i emisiju goriva povratom kinetičke energije pri kočenju.

Što se tiče dizajna eksterijera, Volvo dizajneri uveli su brojne dorade na prednjem i na stražnjem dijelu S90 i V90, uključujući nova svjetla za maglu, novi dizajn spojlera i novi donji dio prednjeg branika.

Na V90-u najupečatljivija je značajka potpuno novog dizajna stražnjih svjetala, uključujući full LED svjetla te dinamični pokazivač smjera. Paleta novih vanjskih boja i opcija na kotačima dodatno poboljšavaju mogućnosti personalizacije.

U unutrašnjosti, Volvo je ostao vjeran svom dizajnu, a najveća je novost nadograđeni audio sustav Bowers & Wilkins koji unosi još bolji doživljaj zvuka u automobilu, zahvaljujući novim značajkama kao što su snažnije pojačalo, automatsko poništavanje buke u vozilu i nova postavka koja oponaša zvuk omiljenog jazz kluba. Kvaliteta interijera je i dalje na visokoj razini, a uz nove obloge i umetke od drveta, Volvo će izgledati još bolje do sad.

Još jedna nova značajka je Advanced Air Filter (napredni čistač zraka) sa senzorom čestica PM 2,5. Prvotno razvijen za kinesko tržište, a sada je implementirano na globalnoj razini, sustav omogućava vozačima da prate kvalitetu zraka u unutrašnjosti preko središnjeg zaslona. Po želji, napredni čistač zraka može očistiti zrak iz kabine gotovo svih sitnih čestica u roku od nekoliko minuta.

Također, Volvo će ove godine već spomenuti mild-hibrid sustav uvesti u sve modele u ponudi.

 

Autor

Preporučeni sadržaj