SVE NA STRUJU ILI SPIN OFF

Volvo smatra kako je pogreška usporavati razvoj električnih modela, prozvali Toyotu!?

Foto: Volvo
-

Izvršni direktor marke Volvo, Jim Rowan, smatra da je pogreška ići laganim, sporim tempom prema potpuno električnoj budućnosti, uz nastavak razvoja modela motora s unutarnjim izgaranjem.

Izjave, koje su dane tijekom prošlotjednog skupa proizvođača automobila, dolaze kao upozorenje tvrtkama poput japanske marke (Toyota), koje su se usprotivile prelasku samo na električna vozila.

Prema Automotive Newsu, Jim Rowan je rekao da se ulaganjem u motore s unutarnjim izgaranjem i baterijska električna vozila dosta riskira

“Veliki problem s prijelazom industrije je ako ne ulažete, tada propuštate točku preokreta i niste spremni za promjene na tržištu”, rekao je.

Početkom veljače pisali smo da Toyota planira povećati svoju prodaju električnih vozila i automobila s motorom s unutarnjim izgaranjem (ICE), a dužnosnik tvrtke tvrdi da je raznoliki pristup izvorima energije pravi put:

“Vrijeme će pokazati da je naše gledište zapravo ispravno”, rekao je Toyotin glavni znanstvenik, Gill Pratt, u Tokiju. “Na ovaj ili onaj način, bit će različiti pogonski sklopovi koji će se koristiti diljem svijeta.”

Sada, izvršni direktor Volva kaže da će do 2025. švedska marka automobila dostići cjenovni paritet između ICE i EV modela i da je do sada jedina stvar koja je stajala na putu punoj elektrifikaciji bila visoka cijena sirovina, posebno litija, ključni element u modernim visokonaponskim baterijama.

Svi ‘trube’ po svome, vidjeti ćemo na kraju tko je najbolje prognozirao. No, očito je kako su neki proizvođači malo prikočili s električnim programom…

Foto: Volvo

Autor