NOVI ŠVEDSKI ADUT

Volvo XC90 (2022.): treća generacija na struju izgleda wow

Volvo XC90, atraktivan crossover sa sedam sjedala, u osnovnoj će se verziji pokretati hibridnim pogonom na bazi turbobenzinca 2.0, a potpuno električna verzija imat će autonomiju od 550 km

Volvo XC90 prve generacije predstavljen je 2002., druge 2014., a sada je došlo vrijeme za model treće generacije. Za 2022. novi XC90, koji će biti izgrađen na platformi SPA2, nudit će 100% električni pogon, uz hibridnu verziju.

U budućnosti bi švedska tvrtka trebala usvojiti Geelyjevu SEA arhitekturu, te će do 2030. godine ponuditi asortiman koji se sastoji samo od BEV-a. Novi model bi također mogao promijeniti ime. Također će doći do promjene u stilu, što je prošlog lipnja najavio Volvo Recharge Concept.  Stil sportskog crossovera oplemenjen je nižom visinom i većom širinom, kombinacijom dinamičkog SUV-a + i velikog karavana.

Iskorištavanje većeg prostora u putničkom prostoru koji daje električni pogon. Konfiguracija unutrašnjosti za 7 putnika, unaprijeđena je upotrebom recikliranih ili eko kompatibilnih materijala, s trijeznim i minimalnim dizajnom interijera, tipičnim za švedsku marku, a glavni softver razvijen je proizvođač u suradnji s Googleom.

Bit će to treći potpuno električni model kuće, nakon Volvo XC40 Recharge i Volvo C40 Recharge, avangardnog stila i izvedbe.