Jer životi su najvažniji

Obilježen je Europski dan bez poginulih osoba u cestovnom prometu uz akciju #NetkoTeČeka

-

Dana 21. rujna u sklopu aktivnosti ROADPOOL, obilježen je Europski dan bez poginulih osoba u cestovnom prometu, a Policijska uprava splitsko-dalmatinska u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom provela je preventivno-represivnu akciju u prometu naziva #NetkoTeČeka.

Na području Policijske uprave splitsko-dalmatinska, dana 21. rujna nisu zabilježene prometne nesreće s poginulim osobama.
Ovoj akciji u prometu odazvale su se poznate osobe iz društvenog i javnog života i to: pjevač Joško Čagalj-Jole i poznati kuhar Ivan Pažanin.

Cilj ove akcije bio je educirati sudionike u prometu, posebno mlade vozače kako do prometnih nesreća s najtežim posljedicama dolazi najčešće zbog neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola, ukazivati na obvezu poštivanja prometnih pravila i zakona, te i na taj način kontinuirano podizati razinu prometne kulture i utjecati na stanje sigurnosti u prometu.
Tijekom akcije policijski službenici su dijelili promotivni materijala s logom akcije #NetkoTeČeka, u čemu im je pomogao i pjevač Joško Čagalj-Jole.

Ostani živ i spasi živote drugih!
#NetkoTeČeka.

Autor