RAST OD 7%!

Opel Corsa-e i Mokka-e dobivaju značajno povećanje dosega, punih 20 kilometara!

Kontinuirani razvoj modela Opel Corsa-e i Opel Mokka-e doveo je do značajnog povećanja raspona u pogledu dosega za oba modela…

Ne samo u službenom ciklusu WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) nego i u stvarnom svijetu.

S jednim punjenjem svoje baterije, nagrađivana Opel Corsa-e, koja je predstavljena 2019., sada može prijeći do 359 kilometara1 prema WLTP-u, što je povećanje od oko sedam posto. Doseg modela Mokka-e, koji je pušten u prodaju 2020. godine i koji je nedavno osvojio poznati “Zlatni volan 2021”, povećan je na 338 km (WLTP).

Povećanje raspona postignuto je, na primjer, kroz optimizaciju HVAC (grijanje, ventilacija, klimatizacija) i pogonskih sustava Opel Corsa-e i Opel Mokka-e.

Učinkovitost toplinske pumpe, koja grije i hladi unutrašnjost te je standardna oprema oba modela, sada je još veća nego prije. Toplinske pumpe su učinkovitije od konvencionalnih HVAC sustava, jer zahtijevaju manje energije iz baterije, što je prednost dometa vožnje. Kupci će primijetiti poboljšanja osobito u vožnji u zimskim mjesecima.

Dodatni doprinos povećanju asortimana daju novi reduktor mjenjača i 16-inčne (Corsa-e) i 17-inčne (Mokka-e) gume s oznakom A+.

Opel Corsa-e i Opel Mokka-e dio su sveobuhvatne ofenzive elektrifikacije njemačkog proizvođača automobila bogatog tradicijom. Opel već ima devet  elektrificiranih vozila na tržištu – LCV (laka komercijalna vozila) kao i osobna vozila. Portfelj proizvoda marke bit će u potpunosti elektrificiran do 2024. Opel će se od 2028. u cijelosti usredotočiti na električna vozila na baterije u Europi.

Foto: Opel

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo