TUNING ZA OPELOV ADUT

Opel Corsa iRC by Irmscher, gradska jurilica sa 150 KS, uživanje može početi

Opel Corsa iRC, sportski nabrijana i 30 mm spuštena, s 20 dodatnih konja u 3-cilindarskom turbobenzincu 1.2, stotku hvata za 7,9 s i može potegnuti 225 km/h

Opel Corsa F, prvi model niže klase iz Rüsselsheima s PSA-ovom mehanikom, postiže uspjeh veći od očekivanja i jedan je od najprodavanijih modela B-segmenta (život će joj sad zagorčati Škoda Fabia). Upravo je dobila atraktivnu sportsku verziju, koju je napravio poznati njemački tuner Irmscher. Inspiracija su bili modeli za WRC.

Vizualni tuning je uvijek u prvom planu, a Opel Corsa iRC by Irmscher, privlačno crveno-crno obojena, 30 mm snižena, s atraktivnim 18 colnim kotačima i stražnjim spojlerom (krilom), djeluje wow. Sportski je dorađena i unutrašnjost, sa školjkastim sjedalima Recaro, papučicama od brušenog aluminija i sportskim volanom.

Irmscher je doradio 3-cilindarsku turbobenzinsku verziju 1.2 sa 130 KS. Otvoreniji sportski usis i ispuh (to osigurava i sportski zvuk) te mapiranje bitnih parametara snagu je podigao na 150 KS. To omogućava ubrzanje do stotke za 7,9 sekundi i najveću brzinu od 225 km/h. Nije spektakularno, ali je dovoljno za sportski užitak.