također dostupan u električnom izdanju

Opel Frontera (2024.): povratak poznatog imena u formi Citroena C5 Aircross

Foto: Opel

Električna verzija ili učinkoviti 48-voltni hibridni pogoni, Frontera će ponudit puno zapravo poznatih pogonski opcija. Hvali se prostranošću…

Opel igra na emocije. Malo nam je ta priča izlizana, ali očito je to karta na koju se igra kako bi se osvojila srca kupaca. Možda bi bili blagonakloni kada bi ta priča izrasla kao samostalni projekt. Kada bi stvarno oživjela Fronteru kakvu znamo. No, ovako imamo klona Citroena C5 Aircross i Peugeot 3008/5008.

Proizvođač automobila sa sjedištem u Rüsselsheimu otkrio je prve slike novog modela Opel Frontera. Opisuju ga kao zabavan i prostran novi SUV s ‘munjom’ na maski, koji će bit dostupan kao baterijsko-električna varijanta od samog početka, a kupci će se također moći odlučiti za varijante s 48-voltnom hibridnom tehnologijom.

Foto: Opel

“Kombinacijom robusnog dizajna, prostranosti, pametnih rješenja i učinkovitih pogonskih sklopova, naša nova Opel Frontera će se svidjeti širokom spektru kupaca koji se žele izdvojiti iz gomile. Idealno je prilagođen urbanom i prigradskom okruženju, a istovremeno nudi iskustvo punjenja našim kupcima,” rekao je izvršni direktor Opela Florian Huettl. Nova Frontera već na prvi pogled oduševljava svojom grubom interpretacijom odvažne i čiste filozofije dizajna koju marka promovira.

Uspravna prednja silueta i jedinstvene prednje proporcije nove Frontere spajaju funkcionalnu i prostranu kabinu s vrlo odvažnim i čvrstim, ali modernim izražajnim izgledom. Novi Opel amblem “Blitz” slavi premijeru na serijskom modelu i ponosno se nalazi u središtu Opel Vizora. Crni “vizir” prednjem dijelu Frontere daje prepoznatljiv izgled i neprimjetno integrira Eco LED prednja svjetla s automatskim dugim svjetlima i središnje Opel Blitz.

Foto: Opel

Bočni pogled otkriva prepoznatljiv C-stup koji vizualno dijeli prostranu kabinu. S druge strane, naglašeni lukovi kotača i blatobrani daju čvrst i moderan izgled. Moderan izgled i dojam nastavljaju se u unutrašnjosti gdje se pametan dizajn susreće s praktičnošću. Široki horizontalni dekori na ploči s instrumentima i vratima vizualno proširuju kabinu. Također, Opelov tipični potpuno digitalni Pure Panel kokpit s dva 10-inčna zaslona i multimedijskim informacijsko-zabavnim sustavom čeka putnike i jednako je privlačan za oči poput odvažnog i novog upravljača.

Nova Frontera impresionira razinom prostranosti. S podignutim stražnjim sjedalima već nudi više od 460 litara prtljažnog prostora u prtljažniku – s preklopljenim sjedalima, kapacitet se povećava na do 1.600 litara. Dodatnu svestranost pruža stražnja klupa podijeljena u omjeru 60:40, dok druga podnica za prtljažnik dolazi kao standard.

Foto: Opel

Nadalje, kupci koji na svoja putovanja trebaju ponijeti još više prtljage ili žele u potpunosti iskoristiti krovnu nosivost od više od 200 kilograma mogu odabrati opcijske funkcionalne krovne nosače. Kao i svi novi Opel modeli, nova Frontera ne samo da impresionira svojim odvažnim i čistim dizajnom, već i svojim odgovornim performansama. Kupci će moći birati između čisto baterijske električne varijante i visoko učinkovitih pogona s 48-voltnom hibridnom tehnologijom.

Bez obzira koji pogon kupac odabere, može očekivati visoku razinu užitka u vožnji zahvaljujući specifičnoj postavci šasije. Inženjeri u Rüsselsheimu veliku su pozornost posvetili optimizaciji kontrole nad karoserijom i pružanju tipičnih Opel voznih karakteristika – čak i kada se putuje velikim brzinama na njemačkom autoputu. Nova Frontera u prodajnim salonima se očekuje sredinom jeseni…

Foto: Opel

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo