NOVA MOKKA

Opel Mokka upravo predstavljena, novi identitet proizvođača i elektrifikacija jamče uspjeh u klasi

Nakon uspješne akvizicije i pripajanja Opela PSA grupaciji, proizvođač proživljava pravu malu renesansu, a pravi dokaz je nova Mokka…

Stigle su prve službene fotografije novog Opelovog crossovera. Mokka je nakon 7 godina proizvodnje ušla u drugu generaciju, a budući da je prethodnik dobro ‘utabao’ put ka uspjehu (900.000 prodanih primjeraka),kupci su s oduševljenjem isčekivali novi model.

(foto: Opel)

Nova je Mokka temeljena na modularnoj CMP platformi, baš kao i brat iz grupacije, Peugeot 2008. Upravo mu je ta platforma omogućila nove, mišićavije proporcije, premda u dužinu broji čak 12.5 centimetara manje od prethodnika. Agresivnije dizajnerske linije, nova LED Intellilux Matrix svjetla (prva takva u klasi) te novi, horizontalni prednji dio maske.

Međuosni razmak od 261 centimetara ostao je isti kao i kod prethodnika, a zanimljivo je kako je Mokka zbog korištenja novih materijala lakša za 120 kilograma. Tu je i širi trag kotača te šira karoserija što u konačnici dovodi do tog mišićavijeg izgleda.

(foto: Opel)

Unutrašnjost je u potpunosti modernizirana zahvaljujući Pure Panel vozačkom ambijentu. Digitalni instrumenti veličine 12 inča i dodirni ekran od 7 ili 10 inča objedinjuju infotainment sustav, pa će vozač i putnici uživati u blagodatima poput navigacijskog sustava visoke rezolucije i Apple CarPlay povezivosti. Kvaliteta materijala podignuta je u odnosu na prethodnika, a sigurnosna oprema je u skladu s ostatkom PSA game.

(foto: Opel)

Što se motorizacije tiče, CMP plaftorma u prijevodu znači identičnu ponudu motora kao i kod Peugeotovog modela 2008; benzinski 1.2 turbomotor te 1.5 dizelski motor. Tu je i električna verzija s elektromotorom snage 100 kW (136 KS) te 260 Nm. Prema WLTP standardu imat će doseg od 322 kilometra, dok će maksimalna brzina biti ograničena na 150 km/h. Vrijeme punjenja baterije kapaciteta 50 kWh na brzom punjaču iznosi 30 minuta a daje 80 posto napunjenosti.

(foto: Opel)

Mokka će na hrvatsko tržište stići početkom iduće godine, a cijene će biti objavljenje uskoro.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo