U ZAGREBU

Opel Vectra trajno oduzeta nakon pokušaja bijega, vozač (28) odlazi u zatvor na 60 dana

Foto: MUP.hr

U srijedu, 8. lipnja 2022. godine oko 21.10 sati u Zagrebu, Ulici Gordana Lederera, 28-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka marke „Opel Vectra“.

Dolaskom do ulice Kozari put, 28-godišnji vozač po zaustavljanju, nije postupao po zahtjevima policijskih službenika nego je izašao iz vozila i udaljio se trčećim korakom. Obavljenim nadzorom policijski službenici su utvrdili kako je 28-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno prije položenog vozačkog ispita, kao i da prilikom upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas. Vozač je na nadležnom Prekršajnom sudu proglašen krivim zbog počinjenih prekršaja te mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 60 dana i novčana kazna u iznosu 1061.78 eura.

Sukladno članku 229. stavku 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a temeljem članka 76. a Prekršajnog zakona, vozaču je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao, a pravomoćnošću presude vozilo mu je oduzeto trajno i bez naknade u korist Republike Hrvatske.

Izvor: PU zagrebačka

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo