ZBOG KORONE

Otkazan Geneva Motor Show 2021.!

Ženevski autosalon, Geneva Motor Show, svojevrsni ‘Automobilski Wimbledon’, koji se tradicionalno trebao održati početkom ožujka 2021., već sada je otkazan…

Korona kriza očito je dublja nego što se moglo pretpostaviti,  a to će ostaviti velike posljedice na autoindustriju. Ništa više neće biti kao što je bilo…

To stoji u priopćenju Odbora i Vijeće fondacije ‘Salon International de l’Automobile’ koji su o budućnosti Geneva International Motor Show (GIMS), najvećeg javnog događaja u Švicarskoj i objavili:

1. Zaklada neće organizirati GIMS 2021.
2. Ne prihvaća se zajam grada Ženeve organizatorima.
3. Predlaže se prodaja GIMS-a izložbenom kompleksu Palexpo SA

Zbog financijskih posljedica otkazivanja GIMS-a 2020 od strane Saveznog vijeća zbog više sile kao posljedica pandemije koronavirusa, zaklada zadužena za organizaciju događaja danas je trebala donijeti neke važne odluke u vezi s budućnosti GIMS-a.

Odbor i Vijeće Fondacije odlučili su da ne organiziraju autosalon 2021. godine: Većina izlagača GIMS-a koji su sudjelovali u anketi izjavili su da vjerojatno neće sudjelovati u izdanju 2021. godine te predlažu da se GIMS održi 2022.

Automobilski sektor trenutno prolazi kroz tešku fazu, a izlagačima treba vremena da se oporave od učinaka pandemije. Nadalje, neizvjesno je da će se i sljedećeg ožujka ostvariti uvjeti koji bi privukli više od 600.000 posjetitelja i 10.000 novinara.

Stoga je bilo potrebno i odgovorno odluku o otkazivanju Ženevskog autosalona 2021. donijeti već sada.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo