DOLAZITE?

Ove subote održava se 12. FAZ, Festival autića Zagreb na novoj lokaciji

FAZ, Festival autića Zagreb, najveći i najznačajniji skup kolekcionara modela održava se 11. srpnja 2020. na novoj lokaciji kod zagrebačkog Rotora u organizaciji Diecast sekcije maketarskog kluba David Schwarz

Festival autića Zagreb već je dvanaestu godinu najveće i najznačajnije druženje kolekcionara modela iz Hrvatske i regije. Ove je godine nažalost i FAZ bio žrtva nepogoda koje su nas zadesile, pa je morao biti odgođen, no ipak će se održati, u neuobičajenom srpanjskom terminu, ove subote, 11.7., s početkom u 12 sati.

Adresa na kojoj će se održati FAZ dobro je poznata oktanoljupcima: Riječka ulica 10 – riječ je o prostorijama Fitness i spa centra Vita, iza McDonald’sa, kod nedavno preuređenog zagrebačkog Rotora. Tradicionalno mjesto okupljanja zaljubljenika u ulične utrke za promjenu će biti okupirano manjim inačicama njihovih strojeva – no kao i svake godine očekuje se i dolazak posjetitelja sa zanimljivim vozilima u omjeru 1:1, uz neformalnu izložbu oldtimera i rijetkih modela na parkingu.

Na druženju se očekuju kolekcionari i ljubitelji iz svih dijelova Hrvatske, kao i gosti iz nekoliko drugih zemalja, mada će dolazak nekih od njih ove godine nažalost dijelom ovisiti i o epidemiološkoj, pa i političkoj situaciji. Nažalost, druga nepogoda koja nas je zadesila, potres, učinila je neupotrebljivom tradicionalnu lokaciju, prostorije Zagrebačkog maketarsko-modelarskog saveza na Šalati – nemojte po inerciji otići onamo!

FAZ se održava u velikom prostoru dvorane Underground Fitness i spa centra Vita.

Organizatori se pridržavaju svih epidemioloških mjera te će na ulazu svi posjetitelji morati dezinficirati ruke, bit će im izmjerena temperatura, a morat će i ostaviti ime i kontakt broj za slučaj ma kakvih neželjenih posljedica. Osigurani su dovoljni razmaci među stolovima izlagača, a tijekom boravka u dvorani sudionici moraju nositi maske. Nažalost, vremena su takva i to je novo normalno za ozbiljnu organizaciju javnih skupova.

Svi oni koji imaju zanimanja za modele automobila dobrodošli su na ovaj skup, gdje će moći vidjeti najraznovrsnije modele, ponešto i kupiti, a svakako saznati dobiti sve potrebne informacije vezane za ovaj prekrasan hobi. Vrata su otvorena, a ulaz besplatan. FAZ traje do kasnih poslijepodnevnih sati, a druženje kolekcionara nastavlja se i nakon toga. Vidimo se u Viti!

 

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo