POSEBNA INAČICA PEUGEOTA 207 THP

Peugeot 207 THP Spider uhvaćen na Nurburgringu, raritet proizveden u svega 50 primjeraka

-

Na Nurburgringu je moguće svašta vidjeti, a Peugeot 207 THP Spider jedan je od tih automobila koji su zasigurno posebni…

Praćenje i carspotting automobila na Nurburgringu uzbudljiva je stvar koja je postala izuzetno popularna u zadnjih par godina. ‘Zeleni pakao’ ima raznoliku paletu vozila koja onuda prolaze, tomu svjedoče brojni YouTube videozapisi gdje je moguće uloviti baš sve, od GLS dostavnih kombija do talijanskih superautomobila. No, ovih je dana ‘ringom’ projurio jedan poseban francuski raritet, Peugeot 207 THP Spider.

Ovaj, pomalo bizarni automobil načinjen je u svega 50 primjeraka za potrebe trkače serije koja je imala kratkog vijeka, gdje su privatni vozači mogli naručiti 207 THP koji je tada išao na posebnu doradu kako bi poprimio ovaj oblik koji sada gledamo. Ispod poklopca motora krio se 1.6 turbobenzinski THP motor iz modela 207 RC, ali tu su sve sličnosti završile.

Peugeot 207 THP Spider imao je Sadev 6-brzinski sekvencijalni mjenjač za dodatnu brzinu i okretnost. Ovaj trkaći mjenjač bio je spreman preuzeti sve zlouporabe, a perolaka karoserija je brojala svega 720 kilograma.

Kako to sve izgleda i zvuči, prosudite sami.

 

Autor