ZLATNI KOTAČ

Peugeot 208 – Hrvatski automobil 2020. godine

Peugeot 208 proglašen je ‘Hrvatskim automobilom 2020. godine’, po odluci Stručnog žirija Hrvatske automobilske udruge, koji je tradicionalno, 19. put, proglasio najbolji automobil po mjerilima naših kupaca.

Stručni žiri, sastavljen od uglednih stručnjaka i znanstvenika iz automobilske branše vrednovao je sva bitna svojstva nominiranih modela, po mjerilima naših kupaca: kvalitetu, pouzdanost, komfor, udobnost, performanse, sigurnost, ekonomičnost, održavanje, ekologičnost i zadržavanje vrijednosti, vodeći posebice računa o omjeru plaćenog i dobivenog.

Time je novi Peugeot 208 osvojio i glavnu nagradu: ‘Zlatni kotač’.

– Peugeot 208 druge generacije donosi bitna unapređenja u funkcionalnosti, sigurnosti i kvaliteti, gabaritima i mogućnostima potpuno zadovoljava potrebe prosječne hrvatske obitelji te zaslužuje titulu ‘Hrvatski automobil 2020. godine’, istaknuo je predsjednik Stručnog žirija, prof. dr. sc. Željko Marušić.

– Peugeot 208 uvodi inovativno interaktivno 3D sučelje, koje vozačima omogućava potpun uvid u parametre vožnje za povećanje aktivne sigurnosti te vrhunski dizajn, i komfor za automobil B-segmenta, naglasio je professor emeritus Ivan Dadić.

– Goran Husinec, dipl, ing, stalni sudski vještak za tehniku i procjenu vozila, istaknuo je da Peugeot 208 ima vrlo stabilnu i čvrstu strukturu karoserije, koja je osigurala 91 posto sigurnosti po Euro-NCAP testu, stabilan je i upravljiv te ima dinamične i štedljive motore, posebice dizelski BlueHDi. To mu osigurava povoljan omjer plaćenog i dobivenog.

Proglašeni su i najbolji automobili po kategorijama i posebnim disciplinama te zaslužni pojedinci iz branše, koji su osvojili ‘Zlatne plakete’.

Najbolji gradski automobil je Mitsubishi Space Star, najbolji u C-segmentu Toyota Corolla, najbolji SUV je Škoda Kamiq, najbolji premium Mercedes-Benz CLA,.

Zlatnu plaketu za najpovoljniju kupnju osvojila je Suzuki Vitara, za sigurnost Renault Clio, za ekologiju Toyota, za rabljena vozila AS Kramar, za sigurnost u prometu Josip Mataija, MUP te za Odnose s javnošću Jasmina Pecotić, za marke Citroën i Peugeot.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo