PEUGEOT 3008 VELIKI JE HIT

Peugeot 3008 po milijunti put sišao s proizvodnih traka, francuzi napravili odličan posao!

-

Pet godina nakon njegova puštanja u prodaju, PEUGEOT 3008, jedan od najprodavanijih modela marke, već slavi izlazak svojeg milijuntog primjerka…

Peugeot 3008 ostvario je fenomenalan uspjeh; ovaj je model već prešao brojku od milijun proizvedenih primjeraka. Nakon što se počeo proizvoditi u Europi i Kini, model je s oduševljenjem prihvaćen u stručnim krugovima prije nego što je uopće pušten na tržište s obzirom na to da mu je dodijeljeno sedamdeset i šest nagrada diljem svijeta, među kojima je i prestižna nagrada „Car of the Year” 2017. Suradnici su se okupili povodom proslave izlaska milijuntog primjerka tog modela u njegovoj inačici PEUGEOT 3008 Hybrid. U Francuskoj je PEUGEOT 3008 vodeći model u svojem segmentu od prvog mjeseca njegova stavljanja na tržište. U Europi je 2021. bio na drugom mjestu u segmentu SUV vozila.

65 % prodaje modela PEUGEOT 3008 ostvareno je u Europi. Njegova najveća tržišta izvan europskog područja jesu Turska, Izrael, Japan i Egipat. Za PEUGEOT 3008 zabilježeno je više od 80 % prodaje koja se odnosi na verzije s automatskim mjenjačem, te udio prodaje od gotovo 38 % u okviru viših segmenata, što jasno ukazuje na uspjeh u ponudi proizvoda više kvalitete marke PEUGEOT.

PEUGEOT 3008 obuhvaća sustave za pomoć u vožnji najnovije generacije, kao i PEUGEOT i-Cockpit® koji je opremljen novom instrumentnom pločom s visokom kvalitetom prikaza i novim dodirnim zaslonom visoke razlučivosti od 10 inča. Vozilo savršeno utjelovljuje načelo slobode izbora ponudom punjivih hibridnih motora, pogonom na dva ili četiri kotača i ponudom izvedbi s motorima s unutarnjim izgaranjem, čime se sjedinjuju užitak u vožnji i učinkovitost.

PEUGEOT 3008 pronašao je brojne poklonike zahvaljujući svojim dinamičkim voznim svojstvima te prepoznatljivom i modernom vanjskom stilu. Unutrašnjost uz i-Cockpit® nudi ozračje koje odiše naprednom tehnologijom, toplinom i udobnošću, jedno potpuno drukčije okruženje u kojemu se kupci osjećaju dobro i koje općenito postiže jednu od najboljih razina zadovoljstva kupaca u Europi.

 

Autor