PEUGEOT 3008

Peugeot 3008 u osvježenom izdanju, najveća novost je hibridni pogon s 300 KS, na tržište stiže krajem godine

Peugeot je na digitalnoj premijeri pokazao osvježeni model 3008 koji sad nudi novi hibridni pogon, ali i brojnu, novu sigurnosnu opremu…

Peugeot je na svojim digitalnim platformama danas predstavio osvježeni model 3008, uspješnicu koja je trenutno u svojoj drugoj generaciji. Budući da je riječ o blagom osvježenju, Peugeot 3008 je zadržao formu aktualnog modela, a najveće promjene vidljive su na prednjem i stražnjem kraju vozila.

Nove, LED ‘kljove’ krase i ovaj model (po uzoru na modele 208, 2008 i 508), a kupce će veseliti i činjenica kako su stražnja svjetla od sad također u potpunoj LED tehnologiji.

Tu je i dodatak svojevrsnog vizualnog Black paketa opreme (isključivo uz GT Line ili GT razinu opreme) koji postojeće kromirane elemente na prednjem i stražnjem dijelu, ali i na krovnim nosačima mijenja u piano black boju, što će dodatno podignuti estetski dojam ovog atraktivnog SUV modela. Stražnji je kraj dobio tek sitno dorađena LED svjetla sa 3D osvjetljenjem (posebno efektno noću).

Novosti ima i u unutrašnjosti, tako da ekrane koje smo imali prilike vidjeti u novom modelu 2008 sada imamo i ovdje. Plemenitiji materijali, ambijentalno osvjetljenje, sve je tu. Središnji je ekran osjetljiv na dodir, a broji 10 inča. No, tu je i nova inačica i-cockpit digitalnog zaslona ispred vozača koji pruža pregledniji prikaz svih relevantnih informacija. Naravno, tu je i Apple CarPlay i Android Auto sučelje, ali i napredno Focal ozvučenje. Također, brojni sigurnosni sustavi, poput Night Vision sustava, također će biti uključeni u 3008.

Što se promjena ispod poklopca motora tiče, uz dobro poznate Puretech benzinske i BlueHDi dizelske motore, najveća je novost implementacija dvije nove, hibridne izvedbe; paprena HYBRID4 300 e-EAT8 te razumnija HYBRID 225 e-EAT8. Najsnažnija inačica s 300 KS također je opcija u bratskom modelu Opel Grandland X.

Detalji oko cijene i paketa opreme bit će poznati po dolasku na domaće tržište koje je zakazano krajem ove godine.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin