VELIKO OSVJEŽENJE

Peugeot 508 (2023.): novo lice Casanove srednje klase, dizajn mu nije jedini adut

Peugeot 508 druge generacije za peti je rođendan unaprijedio stil, opremu i infotainmentom, a motori su poboljšali performanse i smanjili potrošnju 

Francuska marka otkriva novi dizajn za najveći model Peugeot 508, koji je dostupan u verzijama limuzina, karavan SW i sportski Peugeot Sport Engineered. Atraktivna maska s inovativnim Matrix LED prednjim svjetlima i pomičnim pokazivačima najavljuje stilsku transformaciju i sljedećih modela Peugeot. Unaprijeđen je i dizajn stražnjeg dijela.

LED svjetla uključuju prepoznatljivi dizajn s 3 kandže s pomičnim pokazivačima. U novom putničkom prostoru modela Peugeot 508 i 508 SW uočava se pomak prema premium segmentu s naglaskom na kvalitetu i modernost materijala korištenih u novim presvlakama te ergonomičniju ručicu mjenjača za veću ergonomiju 8-stupanjskog automatskog mjenjača Aisin.

Foto: Peugeot

Digitalni Peugeot i-Cockpit unaprijeđen je novim opcijama. Zahvaljujući novom sustavu Peugeot i-Connect Advanced infotainment sa središnjim zaslonom visoke razlučivosti od 10 inča, povezanom navigacijom, glasovnim prepoznavanjem prirodnog jezika, bežičnom vezom i bežičnim ažuriranjem novi Peugeot 508 nudi najbolje sučelje u klasi.

To uključuje: Night Vision, koji upozorava vozače na životinje, pješake ili bicikliste na traci prije nego što se pojave na dugim svjetlima. Bolji paketi opreme uključuju mogućnost autonomnu vožnju razine 2, koja se sastoji od Adaptive Cruise Control sa Stop and Go i Lane Keeping Assist, HD kamere za pomoć pri parkiranju i kontrolirani ovjes s 3 načina rada (Normal, Comfort i Sport).

Foto: Peugeot

Paleta motora za nove modele Peugeot 508 i 508 SW uključuje dvije hibridne verzije s punjivom baterijom, novu verziju od 180 KS i 225 KS, benzinsku verziju od 130 KS i dizelsku verziju od 130 KS. Svi motori kombinirani su s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem EAT8.

Na vrhu ponude  novog modela 508 je  plug-in hibridna verzija Peugeot Sport Engineered ima 360 KS i pogon 4×4. Novi Peugeot 508 i 508 SW bit će dostupni u 3 razine opreme – Vabiti, GT, Sport Engineered s pogonskom top izvedbom.

Autor

Preporučeni sadržaj