ELEKTRIČNI PEUGEOT RIFTER

Peugeot e-Rifter (2021.) nudi domet do 280 kilometara, zanimljiva opcija za obitelj i biznis

-

Peugeot je danas pokazao svoju električnu inačicu modela Rifter…

Peugeot Rifter razvijen je na modularnoj platformi s različitim razinama snage EMP2 (Efficient Modular Platform), a upravo zahvaljujući njoj, tu je sada i potpuno električna inačica e-Rifter. Ona ima električni motor najveće snage od 100 kW (136 KS) te okretni moment od 260 Nm s trenutnim odzivom koji je dostupan već od samog kretanja, bez vibracija, bez buke, bez promjene stupnja prijenosa, bez neugodnih mirisa i, naravno, bez emisije CO2. Sve te stavke trebale bi privući nove korisnike, obitelji i vlasnike poduzeća koji tragaju za praktičnim i ekološki osvještenim modelom.

Električni pogonski sklop (električni motor, izmjenjivač (inverter) i punjač) sličan je kao i kod novog vozila PEUGEOT e-RIFTER. Kao i na tom modelu, izvršena je prilagodba reduktora mjenjača kako bi se zadovoljili zahtjevi u vezi s prijevozom tereta koji vrijede za gospodarska vozila.

Dvije izvedbe (Standard i Long) dostupne su s litij-ionskom baterijom (18 modula) kapaciteta 50 kWh koja omogućuje domet do 280 km ovisno o verziji, načinu vožnje i u skladu s postupkom homologacije WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures) (homologacija u tijeku).

U vozilu postoje dvije vrste ugrađenih punjača koji zadovoljavaju sve potrebe kupaca i odgovaraju svim njihovim sustavima za punjenje. To su jednofazni punjač od 7,4 kW u serijskoj opremi i trofazni punjač od 11 kW u opcijskoj opremi. Otvor za punjenje smješten je na stražnjem lijevom blatobranu vozila i omogućuje punjenje na nekoliko načina: preko standardne utičnice, jače utičnice ili uređaja Wall Box, pa čak i preko brzog punjača.

PEUGEOT i-Cockpit® obogaćen je novim tehnološkim dostignućima, pa tako sada nudi dvije nove instrumentne ploče kako bi vozač na raspolaganju imao sve informacije potrebne za dobro upravljanje potpuno električnim vozilom. Možete odabrati potpuno digitalnu instrumentnu ploču (koja se pojavljuje prvi put u segmentu jednovolumena) s digitalnim zaslonom visoke razlučivosti od 10″. Grafički dizajn prikaza podataka u potpunosti je moderniziran u skladu s najnovijim tehnološkim dostignućima marke PEUGEOT te se može u potpunosti podesiti i personalizirati.

Novi PEUGEOT e-RIFTER sjedinjuje kompaktne vanjske dimenzije s maksimalnim obujmom tovarnog prostora, a baterija je ugrađena ispod podnice tako da ni na koji način ne utječe na prostranost. Takvim se položajem baterije (koja je povezana s platformom EMP2) zadržava i čvrstoća vozila koja jamči užitak i udobnost u vožnji baš kao i na izvedbama s motorom s unutarnjim izgaranjem zahvaljujući optimalnoj raspodjeli mase.

Savršena udobnost ovjesa ista je kao na izvedbama s motorom s unutarnjim izgaranjem kako bi se postigla vrhunska vozna svojstva. Vozač vozila PEUGEOT e-RIFTER može biti opušten u svim uvjetima zahvaljujući posebno prilagođenom servoupravljaču koji olakšava upravljanje i zadržanom promjeru kruga okretanja od 10,8 m (izvedba Standard između pločnika) i visinom manjom od 1,90 m zbog koje se može bez problema parkirati na većini parkirališta.

Novi PEUGEOT e-RIFTER počet će se prodavati u Hrvatskoj od listopada 2021. godine, a proizvodi se u Vigu u Španjolskoj. Cijene će biti poznate uskoro!

Autor