DOBRO JE ZNATI

Plaća li kasko osiguranje štetu na automobilu izazvanu potresom?

Većina polica kasko osiguranja ne pokriva štetu od potresa, je pouka da uvijek kad zaključujemo policu kasko osiguranja dobro proučimo što piše sitnim slovima…

Opet potres, opet šteta na limenim ljubimcima, strašno. Kada smo osiguravali automobile kasko nitko nije gledao je li osiguran rizik od potresa, moram priznat nisam ni ja jer kao i većina nas ne čitam ona sitna slova koja bi svatko morao pročitati.

Došao je prvi Zagrebački potres u trećem mjesecu. Oni koji su imali kasko osiguranje otišli su prijaviti štetu i većina ih se neugodno iznenadila. Većina kasko polica nije pokrivala štetu od potresa. Neka osiguranja, svaka im čast, su ljudima isplaćivala štetu premda šteta nije bila izričito ugovorena policom.

Ovo nam svima treba biti pouka da uvijek kada osiguravamo svojeg limenog ljubimca dobro proučimo sitna slova te što trebamo napraviti odmah nakon štete da poslije ne bude kasno kako to obično biva.

Prije potresa mislio sam da znam ama baš sve opcije koje kasko ne pokriva međutim pokazalo se da ja kao niti svi drugi nisam mislio na štetu od potresa na autu. Sva sreća moj je automobil bio u garaži i prošli neoštećeni ali nažalost nisu svi bili te sreće.

Goran Husinec, dipl. ing.
Stalni sudski vještak za cestovni promet, tehniku i procjenu motornih vozila i plovila
goran.husinec@gmail.com
099 6667 001

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin