POLESTAR 3

Polestar 3, potpuno električni SUV, stiže već iduće godine?

Sredinom veljače Polestar je pokazao slike koncepta i objavio prve informacije vozila elegantnog oblika i čistokrvnog električnog pogona… 

Maximilian Missoni, voditelje dizajna tvrtke Polestar,  izjavio je kako će upečatljiv stil koncepta Precept prenijeti na novi SUV model, Polestar 3. “Procept je manifest koji nije tu samo da bi prikazao cjelokupni jezik dizajna marke, već i kako bi se predstavio model Polestar 3.”, napominje Missoni.

Zamišljen kao aerodinamični SUV, krit će zanimljiva dizajnerska rješenja poput transparentnog panela na prednjem dijelu vozila koji će ‘ugostiti’ radare te HD kameru. LED svjetla u obliku Thorovog čekića također će krasiti ovaj automobil, a neće biti izostavljeni niti veliki displayi u interijeru (12.5 inčni za vozača te 15-inčni za infotainment sustav). Sve je to zahvaljujući konceptnom modelu Precept.

“Mislim da je u unutrašnjosti najvažnije to što provodimo suradnju s Googleom – Google je partner za infotainment sustav i prepoznavanje glasa – a upravo tu suradnju prenosimo na novu razinu” izjavio je Missoni.

Planirano je kako će novi model svjetlo dana ugledati 2021. godine.

Autor