ZA VEĆU SIGURNOST SVIH SUDIONIKA U PROMETU

Policija apelira na podizanje kulture ponašanja u prometu, smanjimo broj prometnih nesreća s najtežim posljedicama

Foto: MUP.hr

Tijekom vikenda, od 3. do 6. veljače 2023. godine na području Policijske uprave zagrebačke provest će se akcije „Alkohol i droge“ i „Brzina“

Akcije se provode s ciljem povećanja sigurnosti na cestama. Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece te ostalih prometnih prekršaja kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Na području Policijske uprave zagrebačke, u vremenskom razdoblju od 1. do 31. siječnja 2023. godine, u prometnim nesrećama poginule su tri osobe što je za jednu poginulu osobu više u odnosu na isto vremensko razdoblje u 2022. godini. Posebno se napominje da je uzrok prometnih nesreća s poginulim osobama većinom nepropisna ili neprilagođena brzina kretanja vozila uz koje se nerijetko veže i vožnja s nedopuštenom koncentracijom alkohola u krvi, a također i još uvijek nedovoljno istražen utjecaj korištenja mobitela i drugih uređaja od strane vozača na uzrok prometne nesreće dok je za posljedice sudionika u najvećoj mjeri uzrok nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Slijedom toga, a u cilju povećanja razine sigurnosti cestovnog prometa, Policijska uprava zagrebačka će u narednom vremenskom razdoblju poduzimati intenzivnije mjere koje će biti usmjerene na smanjenje broja prekršaja koji najčešće dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, odnosno na prekršaje tzv. „4 ubojice u prometu – alkohol, brzina, mobitel i pojas“, ali i na sve druge prekršaje u cestovnom prometu.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo