NEODGOVORNI VOZAČI

Policija objavila detalje, s 2,42 promila skrivio nesreću na naplatnoj postaji i izazvao veliki požar

Na zagrebačkim prometnicama tijekom proteklog tjedna opet smo imali “junake”… 

U ponedjeljak, 21. veljače oko 14.30 sati 67-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu (1,69 g/kg) upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Male putine u smjeru istoka. Dolaskom do kućnog broja 17 skrivio je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 9.000 kuna.

U utorak, 22. veljače 2022. oko 22 sata 53-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,42 g/kg upravljao je osobnim automobilom sisačkih registarskih oznaka istočnim kolnikom autoceste A11, prilaznim kolnikom naplatne kućice u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom do naplatnih postaja, uslijed alkoholiziranosti nije se kretao sredinom obilježene prometne trake iz kojeg razloga je prednjim dijelom vozila naletio na sklop signalizacije da bi u nastavku kretanja prednjim dijelom naletio na metalni ublaživač udarca pri čemu je na njegovom vozilu izbio požar. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je presudom izrečena novčana kazna u iznosu od 12.000 kuna. Također, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije  u trajanju od tri mjeseca.

U srijedu, 23. veljače 2022. oko 2.40 sati 23-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Ivana Cankara u smjeru juga. Dolaskom do kućnog broja 10, utvrđeno je da je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita. Nakon što je uhićen, prepraćen je na prekršajni sud gdje mu je presudom izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna.

Istog dana, oko 22.45 sati,  32-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolikom Zagrebačke avenije  u smjeru istoka. Na raskrižju s kolnikom Ilirske ulice, zaustavili su ga policijski službenici, a obavljenim provjerama utvrđeno je da je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je vozačka dozvola bila oduzeta te izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, ali i da je pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,75 g/kg. Vozač je uhićen i doveden na prekršajni sud gdje mu je presudom izrečena novčana kazna u iznosu od 13.000 kuna.

Niti sat vremena kasnije, oko 23.40 sati, 69-godišnjak je za vrijeme dok je u krvi imao 1,71 g/kg alkohola upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka zapadnim kolnikom Selske ceste, srednjom prometnom trakom u smjeru juga. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Blaža Trogiranina i Ulicom Knežija nije prilagodio brzinu kretanja vozila te je skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Nakon uhićenja vozač je doveden na prekršajni sud gdje je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 11.500 kuna.

U četvrtak, 24. veljače oko 2.15 sati, 29-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretala se kolnikom Jadranske avenije u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s kolnikom Ulice Vice Vukova zaustavili su ju policijski službenici te su utvrdili da je vozilom upravljala iako je u krvi imala alkohola 1.67 g/kg. Vozačica je uhićena i prepraćena na nadležni prekršajni sud gdje joj je presudom izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000 kuna.