kontrole u prometu

Policija tijekom provođenja pojačanog nadzora provjerila 3.000 teretnih vozila i autobusa

Foto: MAN (Ilustracija)
-

Sredinom tjedna, odnosno 23. kolovoza 2023. godine na autocesti A2, proveden je pojačan nadzor teretnih automobila i autobusa u koordinaciji sa službenicima policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Slovenije koji su provodili identični nadzor u blizini grada Ptuja.

Naime, policijski službenici su na odmorištu u zoni Zaboka, u smjeru sjevera, provodili pojačani nadzor zajedno s djelatnicima Uprave prometne inspekcije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, potom Centra za vozila Hrvatske, Hrvatskih cesta, Državnog inspektorata (Inspekcije zaštite okoliša) i djelatnicima Mobilne jedinice carine.

Pojačani nadzor započeo je u ranojutarnjim satima te je trajao sve do 13 sati, dok je za to vrijeme obavljen pregled ukupno 72 vozila, utvrđeno 56 prekršaja te je pomoću tehničkog uređaja ANPR-a provjereno 3000 vozila.

Najčešći utvrđeni prekršaj je nepropisna brzina kretanja vozila, njih 28, a zatim slijedi:

– 9 prekršaja tehničke neispravnosti vozila (6 većih nedostataka i 3 opasna nedostatka),
– prekršaja iz Zakon o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu
– 5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– 4 prekršaja nepoštivanja prometnog znaka
– po jedan prekršaj isteka periodičkog pregleda vozila, isteka važenja prometne dozvole, nepropisnog korištenja mobilnog uređaja i Zakona o trošarinama, dok je ujedno i realizirana jedna potraga za osobom.

Autor