Aktivnosti u cilju promicanja prometne kulture

Policija u noćnoj kontroli 75 vozila okupljenih na Slavonskoj aveniji u Zagrebu

Na parkiralištu uz Slavonsku aveniju policija kontrolirala 75 okupljenih vozača i vozila

Zagrebačka policija nastavlja aktivnosti s ciljem sprječavanja najtežih prometnih prekršaja.

Tijekom ovog vikenda policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, s ciljem povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja najtežih prometnih prekršaja, provode pojačani nadzor vozača motocikala i osobnih automobila koji grubo krše prometne propise.

Ovaj petak, 12. travnja u večernjim satima, pojačanim postupanjem i obilaskom više lokacija, policijski su službenici oko 22 sata uočili više desetaka vozača motocikala i osobnih automobila koji su se svojim vozilima okupili na parkirališnom prostoru uz južni kolnik Slavonske avenije (kod robnih terminala).

Naime, nerijetko tijekom ovakvih okupljanja vozači svojim ponašanjem i načinom vožnje remete javni red i mir te grubo krše prometne i druge propise, što ponekad dovodi i do najtežih posljedica.

Upravo s ciljem sprječavanja prekršaja i neželjenih posljedica, policijski su službenici obavili provjeru identiteta prisutnih osoba te obavili nadzor ukupno 75 vozila i vozača, pri čemu su dva vozača prekršajno sankcionirana (neisticanje ili nepropisno isticanje registarskih pločica te proklizavanje vozilom).

Policija poziva još jednom vozače i sve druge sudionike u prometu da poštuju zakonske propise dok će zagrebačka policija nastaviti provoditi aktivnosti, uključujući i akcije pojačanog nadzora u prometu, kako bi građanima osigurala poštivanje javnog reda i mira te sigurnost u prometu, uz inzistiranje na prometnoj kulturi svih sudionika u prometu.

FOTO: PU zagrebačka

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo