904 GTS I BOXSTER GTS

Porsche 904 Carrera GTS i Boxster GTS u Rijeci i okolici, kultni modeli žarili i palili primorskim cestama

U našem lučkom gradu Rijeci sastala su se dva kultna modela, Porsche 904 Carrera GTS iz 1963. i najnoviji Boxster GTS – tri slova, dva automobila, jedna legenda…

Na trajektnom pristaništu, junior upoznaje svog pradjeda – legendarni 904 Carrera GTS čeka svog modernog unuka. Ferdinand Alexander “Butzi” Porsche, koji je bio odgovoran za dizajn 911, dizajnirao je i model 904. Ipak, za svu svoju neupitnu ljepotu, originalni GTS, sa svojim upadljivim farovima i plastičnom karoserijom ojačanom fiberglasom, bio je impresivan i ne samo za svojim dizajnom, već i vrijednostima koje se na prvu ne vide.

(foto: Porsche AG)

Ukupno 650 kilograma mase, 1,06 metara visine, 132 kW (180 KS) i najvećom brzinom od tada itekako respektabilnih 263 km/h. Svoju je karijeru u svijetu automobilizma započeo klasnom pobjedom u Sebringu i u Le Mansu, a kao vrhunac – 904 GTS čak je uspio osvojiti dvostruku pobjedu na Targa Florio, zloglasnoj utrci izdržljivosti na Siciliji. Taj je uspjeh bio rođenje novog pečata kvalitete: GTS.

(foto: Porsche AG)

Potonji je akronim značio više snage, veće brzine i više performansi. Ukratko, više Porschea. S druge strane, novi Boxster GTS itekako potvrđuje nasljedstvo legendarnog modela 904 GTS, a to je i pokazao na otoku Krku.

(foto: Porsche AG)

Boxster GTS 4.0 dobrodošao je zrak svjetlosti zahvaljujući atraktivnoj Python Green boji u užurbanoj vrevi grada Rijeke. Na obližnjem otoku Krku novi sportski automobil pokazuje sve svoje čari. Raspolaže sa 400 KS i maksimalnom brzinom od 293 km/h. Boxster rado vrti okretaje i nakon 4,5 sekunde dostiže sto kilometara na sat. Moglo bi se nastaviti tom brzinom, ali cesta, krajolik i svjetlost previše su impresivni da bi se sve jednostavno projurilo u jednom trenu.

(foto: Porsche AG)

Standardni Porscheov sustav upravljanja ovjesom (PASM) spuštanjem karoserije do dvadeset milimetara, prilagođava se individualnom stilu vožnje i zajedno s Porsche torque Vectoring-om (PTV) osigurava okretne karakteristike upravljanja i maksimalnu sigurnost. Bilo da se radi o oštrijim zavojima i cestama, autocestama ili opuštenim gradskim izletima u nedjelju – GTS je svugdje kod kuće.

Uživajte u ovim spektakularnim fotografijama.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo