Upravo predstavljen

Porsche 911 Dakar, kultni model spreman za pobjedu na najsurovijem reliju

Porsche slavi svjetsku premijeru na salonu u Los Angelesu: Porsche 911 Dakar, kultni Elfer pripremljen za reli

Ekskluzivna terenska transformacija modela Porsche 911, ograničena na 2500 primjeraka, ne samo da pokazuje da nema granica za nešto što se zove – Porsche 911. Također podsjeća na prvu ukupnu pobjedu Porschea na reliju Pariz-Dakar 1984. Zbog toga se Porsche 911 Dakar također nudi s opcijskim Rallye Design paketom, koji podsjeća na taj kultni pobjednički automobil.

Foto: Porsche

Prvi upečatljivi detalj modela Porsche 911 Dakar je terenski prilagođeno podvozje, s razmakom od tla povećanim za 50 mm u usporedbu s modelom Porsche 911 Carrera sa sportskim ovjesom. Ovjes je dopunjen zračnim sustavom, koji u terenskim uvjetima razmak od tla  može povećati za dodatnih 30 milimetara. Time udaljenošću od podloge i napadnim kutevima postaje konkurentan SUV vozilima.

Sustav podizanja ne samo da se koristi za polagano prelaženje prepreka, već je dio ponovno podešene šasije. Postavka ‘high level’ dostupna je za ambiciozne terenske avanture pri brzinama do 170 km/h. Iznad te brzine, automobil se automatski spušta na normalnu razinu.

Sportske off-road atribute automobila nadopunjuju posebno razvijene gume Pirelli Scorpion All Terrain Plus (veličine 245/45 ZR 19 sprijeda i 295/40 ZR 20 straga). Gume nude dinamiku sportskog automobila i na cesti i izvan nje.

Bokserski biturbo 6-cilindraš 3.0 s 480 KS i najvećim okretnim momentom od 570 Nm pruža vrhunske performanse uz uzbudljiv zvuk. Novi sportski automobil do 100 km/h ubrzava za 3,4 sekunde, zbog guma za sve terene najveća je brzina ograničena na 240 km/h.

Autor

Preporučeni sadržaj

Provjeri cijenu police auto osiguranja na današnji dan!

OsigurajMe-logo